Filmové bubliny: Shane Black vymění Posledního skauta za jednoho z prvních

Doc Savage na obálce First Wave #1 od J.G. Jonese

Scénárista Posledního skauta a Smrtonosné zbraně přivede na plátno Doca Savage. Sedm statečných nebo zbytečných kandidátů na Kapitána Ameriku. Berlanti rozsvítil Zelenou lucernu a hned mu chtějí napálit i rychlíka Flashe. Ryan JE Green Lantern a už víme, kdo bude hrát Sinestra. Rýsuje se Superman coby Temný Dušín?

Captain America
Najít herce pro tuhle roli bude fuška. Prý dostane za první díl „jenom“ 300 tisíc dolarů, rovnou se musí upsat devíti filmům (pokračování plus několik dílů Avengers) a ještě se musí smířit s tím, že jeho plakát se bude prodávat nejmíň, protože americká vlajka se do některých interiérů nehodí. Marvel si vytipoval několik herců pro kamerové zkoušky, nechť zbystří především čtenářky:

Je mezi nimi budoucí Kapitán Amerika? Zleva: John Krasinski, Chase Crawford, Mike Vogel, Scott Porter, Patrick Fluegger, Garret Hedlund, Michael Cassidy

Doc Savage
Shane Black napíše A zrežíruje film s hrdinou z pulpových magazínů. Scénárista Smrtonosné zbraně nebo Posledního skauta je trestuhodně nevyužitý, v roce 2005 natočil podle vlastního scénáře Kiss Kiss Bang Bang a o rok později ještě napsal krátkometrážní snímek A.W.O.L. z vietnamské války. Ale i to bylo skoro deset let od jeho předchozího filmu Dlouhý polibek na dobrou noc.

Doc Savage se poprvé objevil v roce 1933 a postupem času prozkoumal nejrůznější média: rádio, komiks i film. Doc umí v podstatě cokoli, na co si vzpomene. Tým vědců pod vedením jeho otce z něj udělal kombinaci Sherlocka Holmese, Fantomase a MacGyvera. Dejte mu struhadlo a nadělá z nepřátel nudle jenom proto, aby si je mohl posypat sýrem. Právě Doc a další mnohostranně talentovaní hrdinové posloužili Alanu Mooreovi jako předloha pro Toma Stronga.

DC Comics v březnu vydá úvodní díl minisérie First Wave, ve které se Brian Azzarello a Rags Morales vrací do dob, kdy se Batman psal s pomlčkou a bronzové tělo Doca Savage zářilo na obálkách rodokapsů. Trojici hlavních hrdinů doplní ještě Spirit.

Flash
Greg Berlanti napsal podle šéfů Warneru tak dobrý scénář ke Green Lanternovi, že by mu prý rádi svěřili režii Flashe. Takové nerovnice vymýšlí jen v Hollywoodu.

Green Lantern
Scénárista Geoff Johns navštívil natáčení v New Orleans, posléze jásal na Twitteru a potvrdil, že Mark Strong bude skutečně hrát Sinestra. Mimo jiné napsal: „Ryan JE Hal. A Mark Strong bude vynikající Sinestro.“

The Man of Steel
Pokračování Batmana mělo v názvu stylovější hrdinovo pojmenovaní Temný rytíř.
Pokračování Batmana napsali David Goyer a Jonah Nolan.
V pokračování Batmana byli dva záporáci – Joker a Two Face.
Pokračování Batmana čerpá z nejslavnějších komiksů od Franka Millera, Alan Moorea a dalších.
x
Pokračování Supermana má v názvu stylovější hrdinovo pojmenování Man of Steel.
Pokračování Supermana píšou David Goyer a Jonah Nolan.
V pokračování Supermana budou dva záporáci – Lex Luthor a Brainiac.
Pokračování Supermana bude čerpat z nejslavnějších komiksů od Johna Byrnea.