Why so serious, ptá se Mark Millar

Millar s McNivenem stáhli původní obálku po přátelské dohodě se zástupci DC. Mohla by prý příliš připomínat postavy konkurenční společnosti a známý plakát s Heathem Ledgerem.

Skotský scénárista Mark Millar je v současnosti asi největší celebritou komiksového světa. Minulý týden vyšel sešit uzavírající první řadu Kick-Ass a vrcholí i reklamní kampaň kolem její adaptace. Kromě Davea Lizewského se na plátno chystají také postavy z American Jesus, War Heroes, připravuje se druhý film na motivy Wanted a sám Millar ohlásil, že by si rád zrežíroval film o superhrdinech. Pojem Millarworld už se dávno nevztahuje jen k jeho nezávislým komiksům… V březnu navíc startuje očekávaná minisérie Nemesis, která předvede další Millarův koncept z kategorie „Co by kdyby“.

Z těch už si někteří čtenáři začínají dělat legraci, dokonce jim založili parodický účet na Twitteru.

Co by se stalo, kdyby byl Batman padouch jako Joker? A kdyby žil v našem světě bez superhrdinů a rozhodl se terorizovat svět… Antihrdina nejdřív zlikviduje všechny špičkové policisty v Asii a poté vyrazí na lov do Washingtonu, aby zatočil s nejlepším americkým důstojníkem. Millar svoji popularitu využívá i k dobročinným účelům, jméno policisty proto vzejde ze speciální aukce, jejíž výnos bude věnován hendikepovaným dětem. Výherce buď jméno kladného hrdiny vymyslí nebo mu propůjčí vlastní. Stejným způsobem pojmenovali už Davea z Kick-Ass.

Nemesis, obálka druhého sešitu Kresbu Nemesis si bude Steve McNivem vytahovat sám, ukázky ještě čeká nanesení barev a přidání bublin Kresbu Nemesis si bude Steve McNivem vytahovat sám, ukázky ještě čeká nanesení barev a přidání bublin

Přirovnávání k Batmanovi a Jokerovi zapříčinilo, že se Millarovi ozvali známí z DC, aby v rozhovorech přestal žonglovat s majetkem konkurenční společnosti. Nemesis totiž vyjde pod hlavičkou drsné marvelácké odnože Icon. Pro jistotu s kreslířem čtyřdílné minisérie Stevem McNivenem (Civil War, Old Man Logan) stáhli i první obálku, protože moc připomíná filmový plakát s Heathem Ledgerem.

Postrach v bílém plášti nedisponuje žádnými nadpřirozenými schopnostmi, má jen neomezené prostředky podobně jako Bruce Wayne a inteligenci Lexe Luthora. Má nejmodernější technologii i vlastní poskoky, a aby dokázal svoji převahu, zasílá obětem přesné časové údaje o jejich smrti. Z čerstvě zveřejněných ukázek je jasné, že Nemesis jezdí na čas.

McNiven spolupracoval s Millarem na Civil War a Old Man Logan, sehraný tým i tentokrát využívá dynamiku, jakou nabízí filmově širokoúhlé panely McNiven spolupracoval s Millarem na Civil War a Old Man Logan, sehraný tým i tentokrát využívá dynamiku, jakou nabízí filmově širokoúhlé panely McNiven spolupracoval s Millarem na Civil War a Old Man Logan, sehraný tým i tentokrát využívá dynamiku, jakou nabízí filmově širokoúhlé panely

1 komentář u „Why so serious, ptá se Mark Millar“

Komentáře nejsou povoleny.