Hledají se kreslíři

V říjnu 2009 byl otevřen seminář komiksového scénáře na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze, který vede Lucie Lomová. Někteří ze studentů své scénáře již dokončují a hledají pro ně kreslíře. Prvním z nich je Daniel Kubec, se scénářem Rutinéři, drsným příběhem z blíže neurčené budoucnosti:

Rutinéři pojednávají o práci třech vojáků odehrávající se někdy v blízké budoucnosti. Tito vojáci mají za úkol každý den vykopat jámu a popravit v ní pět lidí, které společnost považuje za příživníky. Se svým úkolem se vojáci vypořádávají různě – lhostejností, černým humorem, cynizmem. Problém jim nastane ve chvíli, kdy musí popravit skupinku pěti sirotků z dětského domova. Jedno z dětí poznají blíž a to je donutí vzpomínat na svůj předešlý život, a rovněž zamyslet se nad svou nynější prací. Tohoto jediného chlapce pak zastřelit nedokážou a propustí jej. Což je nakonec potrestáno stejným systémem, kterému sloužili.

Pokud byste měli o spolupráci s Danielem nebo dalšími scénáristy zájem, napište, prosím, na mail buď přímo Danielovi – dauen(a)tiscali.cz – anebo na lucie_lomova(a)volny.cz.