Burns bude v novém komiksu odkazovat na Tintina

Pětapadesátiletý Charles Burns letos vydá dlouho plánované album francouzského formátu. V nakladatelství Pantheon mu 19. října vyjde komiks X´ed Out. Hlavního hrdinu Douga probudí během podivné noci bzučivý zvuk, ve zdi vedlejšího pokoje má málem černou díru a vedle ní sedí jeho kočka Inky. Zemřela před pár lety a teď Douga zve, aby s ní šel ven…

X´ed Out (výraz se užívá pro osobu, kterou si vyškrtnete z nějakého seznamu, nebo pro odstraněný příspěvek) propagoval leták na newyorském festivalu v Museum of Comic and Cartoon Art, který se konal 11. a 12. dubna. Obálka odkazuje na Tintinovo dobrodružství se Záhadnou hvězdou. Hergého tvorba je pro Burnse velkou inspirací a v minulosti ji několikrát parafrázoval.

Tvůrce Černé díry (BB art, 2008), Skin Deep nebo El borbah (obojí slibovalo zaniklé nakladatelství Al dente) měl loni přijet na KomiksFEST!, bohužel se ho nakonec nezúčastnil.

Burns se do světa komiksu vrací po několikaleté odmlce, podobně jako jeho kolega Daniel Clowes (zpráva o Wilsonovi). V pauze přispěl do povídkového filmu Strach(y) ze tmy (2007).

Ukázka z X´ed Out Obálka alba Tintinova dobrodružství: Záhadná hvězda Další Burnsova variace

2 komentáře u „Burns bude v novém komiksu odkazovat na Tintina“

Komentáře nejsou povoleny.