Dobrodružství Ferdy Mravence

Dobrodružství Ferdy Mravence

Albatros vydal 26. dubna soubor všech stripů s Ferdou Mravencem, které Ondřej Sekora kreslil pro Lidové noviny. Série s přestávkami vycházela od 1. ledna 1933 do 26. října 1941. Celkem se jednalo o 131 stripů, které byly rozděleny do sedmi dílčích řad: Ferda Mravenec, Ferda Mravenec a syn, Ferda Mravenec v cizích službách, Ferda se vrací do mraveniště, Ferda bude vojákem, Ferda a Jeminánek a Nové příhody Ferdy Mravence.

První, třetí a čtvrtou řadu posléze Sekora přepracoval do prozaické trilogie, která bývá souborně vydávána jako Knížka Ferdy Mravence.

První výběr ze Sekorových původních stripů vyšel už v roce 1969 péčí Svatopluka Hrnčíře, obsahoval však jen první řadu, a to ještě zkrácenou o některé díly s naturalistickým znázorněním válečných scén. Dobrodružství Ferdy Mravence mají pevnou vazbu, dvojbarevný tisk a formát 24 x 16 cm. Knížku sestavil a doslovem opatřil náš redakční kolega Tomáš Prokůpek.

Dobrodružství Ferdy Mravence

6 komentářů u „Dobrodružství Ferdy Mravence“

  1. Doufám, že tenhle strip, končící "… z faječky si zahulí" zaujme!

  2. Škoda té "neretro" digitálně kolorované obálky, když se jedná o stripy z let 33 až 41…

  3. Kdoví, třeba na výběr z poválečného Ferdy dojde, pokud si ten předválečný najde své čtenáře

  4. obalka ako najdolezitejsia vec… a .. uhm keby som tu neobjavil niaku pozitivnu reakciu tak by som sa tomu instiktivne vyhol :D

Komentáře nejsou povoleny.