Filmové bubliny: Po krk v mutaci

X-Men First Class natočí režisér Kick-Ass

Kapitán Amerika i Cowboys & Aliens povolali posily z Iron Mana. Mayové se s koncem světa přepočítali, Garfield 3D jde do českých kin už příští týden. Joann Sfar připomněl šansoniéra Serge Gainsbourga. Mladým mutantům v X-Men: First Class nařeže Matthew Vaughn.

Captain America: The First Avenger
Ve filmu se objeví otec Tonyho Starka, který vystupuje i v instruktážním videu v druhém Iron Manovi.

Cowboys & Aliens
Také sci-fi western o rajtování kovbojů a mimozemšťanů bude bohatý na železo. Režisér Jon Favreau si z placu druhého Iron Mana přivedl Sama Rockwella.

Garfield 3D: Zvířecí jednotka zasahuje
Příští týden jde do kin trojrozměrný sliz, který na sebe vzal podobu Garfielda. V Americe to nový film od režiséra Spawna dotáhl jen na DVD, u nás zasmradí i velká plátna. Link na česky dabovaný trailer uvádíme s varováním, že vám znásilní oči a už nikdy nebudete moct mít zdravé potomky.

Serge Gainsbourg
Režijní debut Joanna Sfara (Donžon, Klezmer) hrají česká kina už pár týdnů, ve Filmových bublinách jsme na něj zatím neupozorňovali. Podle reakcí na životopisný snímek o francouzském zpěvákovi to Sfarovi jde lépe s tužkou a papírem, tak ostatně vznikla i předloha filmu. Sfar letos pošle do kin ještě animovanou adaptaci Rabínova kocoura.

X-Men: First Class
Co nevyšlo u třetích X-Menů, to by se mohlo povést prequelu o mladých mutantech. Mohl by to být dobrý film… X-Meni by dokonce mohli zmutovat v prvotřídní nářez. Producentům v čele s Bryanem Singerem (natočil jedničku a dvojku) se totiž upsal Matthew Vaughn, jehož nabroušený Kick-Ass momentálně brázdí kina. Původně měl točit už třetí díl.

Vaughn se bohužel nebude podílet na scénáři (jako u Hvězdného prachu nebo Kick-Ass). Momentálně ho přepisují Ashley Edward Miller a Zack Stenz, kteří napsali několik špatných věcí (Andromeda, Agent Cody Banks, Terminátor: Příběh Sáry Connorové), jednu dobrou (Fringe) a jednu budoucí (Thor).

Foxové chtějí s X-Meny pohnout, premiéru naplánovali na červen příštího roku.