Novinky z Metropolis: Novým starostou je Straczynski

Superman #703, obálka John Cassaday

Jak se psalo ve včerejším příspěvku, klíče od Pevnosti samoty získal J. Michael Straczynski. Řadu Superman bude psát minimálně rok s kreslířským doprovodem Brazilce Eduarda Barrose známějšího pod uměleckým pseudonymem Eddy Barrows. Obálky vytvoří John Cassaday.

Straczynski zároveň pracuje na Wonder Woman a připravuje pro DC nový svět, který zatím vypadá jako obdoba Ultimate vesmíru u Marvelu.

Tvůrci nechají titulního hrdinu řady Superman, která oslavila sedmistý sešit tři týdny po Batmanovi, putovat Amerikou, aby se sblížil s pozemšťany a dal si na chvíli pauzu od kosmického měřítka příběhů. První sešit dějové linie Grounded vychází 14. července v Supermanovi #701.

Straczynski v podstatě spojí téma Thora (severského boha přestěhoval do malého městečka v Oklahomě) a Krajiny půlnočních stínů (putuje se z jednoho konce Spojených států na druhý).

„Superman může obletět planetu za pár sekund, ale vlastní z ní tak moc nevidí,“ říká Straczynski. Chůze tedy neprospěje jen Supermanovým hýždím, ale především jeho citovému vztahu k Zemi a občanům Ameriky. Pětapadesátiletý scenárista také připomíná, že první dobrodružství Supermana měla civilní ráz, bojoval proti zfixlovaným zápasům v boxu nebo chránil ženy před domácím násilím.

Nacionální cítění povzbuzuje DC i doprovodnou akcí, v rámci níž můžou čtenáři do 12. července posílat na adresu nakladatelství krátké eseje o svém rodném městě, pokud chtějí, aby právě jejich město hrálo v příběhu Grounded.

J. Michael Straczynski, od kterého si v češtině můžete přečíst Amazing Spider-Mana, Krajinu půlnočních stínů nebo Vycházející hvězdy, přeběhl k DC poté, co si u Marvelu přestali vážit jeho služeb. Spory s editory vyvrcholily Spider-Manovým restartem v příběhu One More Day.

Wonder Woman #601 Superman: Earth One

U DC bude psát hned dvě ikony ze svaté trojice zároveň. Kromě Supermana vyjde v červenci i jeho Wonder Woman, kterou na konci června také čeká oslava jubilejního, 600. sešitu. Straczynski začne tím, že zničí její domov Paradise Island. K ruce bude mít kreslíře Dona Kramera a Mikea Babinského.

27. října pak vychází grafický román Superman: Earth One, což je snaha nakladatelství o nové, cool pojetí hrdinů ve stylu Ultimate vesmíru. Straczynski a Shane Davis budou mít možnost vyprávět život Kal Ela i Clarka Kenta moderně, jako by se začal odvíjet až v 21. století.

V edici Earth One, která se nechá ovlivnit i filmovými či televizními adaptacemi, budou vycházet samostatné grafické romány od známých autorů. Batmana připravuje Geoff Johns a Gary Frank, který mimo jiné nakreslil i zmiňovanou Krajinu půlnočních stínů.

1 komentář u „Novinky z Metropolis: Novým starostou je Straczynski“

Komentáře nejsou povoleny.