Xerxes se vrací

Xerxes

Nakladatelství Dark Horse včera oznámilo, že se příští rok chystá vydat prequel k Třístovce nazvaný Xerxes. Jeho autor Frank Miller zatím pro fanoušky nachystal pouze litografii s hlavním „hrdinou“ (na obrázku). Těžko říct, co od komiksu čekat, ale třeba za pokračování Návratu temného rytíře s názvem Dark Knight Strikes Again autor moc pochval neschytal a tady se mi to jeví jako něco podobného.

Aktualizováno 3. 6.: Příběh bude mít oproti Třístovce o jeden sešit víc (celkem šest), děj se roztáhne na rovných deset let a začínat bude bitvou u Marathónu. Kromě postavy samotného Xerxa a jeho cesty hledání božství se příběh tentokrát zaměří na Themistokla – vůdce Atén v době řecko-perských válek, který sice vybudoval velké loďstvo a zvítězil v bitvě u Salamíny, ale byl pak pro velkou neoblíbenost vyhnán z ňecka a odešel k Peršanům, kde se ho ujal Xerxův nástupce.

9 komentářů u „Xerxes se vrací“

  1. Příspěvek jsem aktualizoval a přidávám malou otázku: bude Xerxes bomba nebo propadák?

  2. Určitě nepřekoná 300, ale snad se povede aspoň tak, že to bude příjemné čtení, každopádně žádné velké naděje tomu nedávám a že bych se na to nějak těšil…

  3. On je hlavně problém, že tam nebude žádný typicky Millerovský hrdina. A taky nějak postrádám smysl u rozvinutí jednoduchého a značně vystylizovaného příběhu do rozsáhlého vyprávění.

  4. Však to nevzniklo z žádného Millerova pnutí, je to hodně svérázná práce na zakázku, aby z toho moh bejt film. V tomhle případě jsou peníze až na tom místě, které je ještě před prvním… :)

  5. Ač je to dost neprofesionální postoj, když vidím tu litografii, tak se na komiks těším jak na Vánoce :) Akorát pokud se nepletu, tak u Marathónu ještě nebyl Xerxes, ale Dareios, a celá ta bitva byla o dost dřív než Thermopyly, takže spojitosti s osobou Xerxa moc nerozumím.

  6. Tak já se toho dost bojím. Třístovku mám dost rád, a bojím se, aby tohle nebyla opravdu sračka. Ale zase je pravda, že třeba Sin City se mi líbili všechny…

  7. Neutrino: Děj bude mezi Marathónem a bitvou u Salamíny, takže tam Xerxes prostor mít bude.

  8. Škoda, že se nikdo nemá ke zkomiksování bitvy u Platají. Byla poslední, největší, svým způsobem nejdramatičtější (ňekové málem na hlavu prohráli a vše ztratili) a rozhodně nejakčnější.

  9. Elves: Třebas to nakonec Miller pojme jako trilogii a dojde i na Plataje.

Komentáře nejsou povoleny.