Kontroverzní komiksy dostanou druhou šanci

VERTIGO RESURRECTED #1

Vertigo si udobřuje fanoušky, kteří oplakávají tři ztracené série (včerejší příspevěk). Várku dosud nepublikovaných nebo těžko dostupných příběhů, jejichž témata byla v minulosti příliš kontroverzní pro vedení nakladatelství, zařadí v říjnu do macatého sešitu Vertigo Resurrected. Za 96 stran čtenáři zaplatí 8 dolarů.

Obálka Tima Bradstreeta se váže k příběhu Hellblazer: Shoot. Ten napsal Angličan Warren Ellis již před lety, ale tehdejší šéf Paul Levitz nechtěl komiks o masakrech na školách vydat v původní podobě a Ellis změny odmítl. A to bylo ještě před mediálně propranými událostmi na střední škole Columbine.

V úvodním výtisku vzkříšené edice budou taky komiksy od Granta Morrisona, Briana Azzarella, Gartha Ennise, Jima Leeho, Phila Jimeneze, Bernieho Wrightsona a dalších (v tomhle pořadí je uvádí Vertigo, ale kdo ví, jak jsou scénáristé a kreslíři zpárovaní).

V šuplících jsou přitom další zakázané provokace, které by fanoušci rádi viděli. Třeba Swamp Thingova cesta do minulosti, kde se stane svědkem ukřižování Ježíše, nebo Lobo: The Hand-To-Hand Job od Alana Granta a Franka Quitelyho. Tam zas prý Lobo pobíhá, jak ho Czarnia stvořila, a scénář doslova vrcholí hromadnou masturbací vesmírných horníků. (Vážně chce tohle někdo vidět v detailní Quitelyho kresbě?!)

Téměř kultovní pověst mají i The Bizzare Boys od Granta Morrisona, Petera Milligana a Jemieho Hewletta. Společně stvořili komiks v komiksu v jiném komiksu, při čemž hrdiny nejsou jen členové skupinky eBizzare Boys, ale také scenáristé, kteří je vymysleli, a scenáristé, kteří píšou o těch scenáristech.

Další podrobnosti a informace o budoucnosti Resurrected přinese právě probíhající Comic-Con.

1 komentář u „Kontroverzní komiksy dostanou druhou šanci“

Komentáře nejsou povoleny.