Mike Mignola se vrací k raketovému mývalovi

Rocket Raccoon and Groot

SDCC 2010: Tvůrce Hellboye si v poslední době oblíbil zvířátka. Nebo se k nim spíš vrátil, jelikož už na začátku kariéry nakreslil pro Marvel komiks o mývalovi jménem Rakeťák. A protože Mike Mignola nezapomíná, komu ve skutečnosti vděčí za svou popularitu (pche, nějaký Hellboy), bude kreslit obálky k chystané minisérii Rocket Raccoon and Groot.

Geneticky vyšlechtěného mývala z vesmíru vymysleli Bill Mantlo a Keith Giffen v roce 1976 (inspirovala je píseň Rocky Racoon od Beatles) a momentálně chrání předaleké galaxie s týmem Guardians of the Galaxy (ten mýval, Mantlo a Giffen stále žijí na Zemi). V příběhu, jehož první sešit vyjde v lednu, spojí Rocket síly s Grootem, což je zase chodící strom z cizí planety. Jeho nejslavnější (a jediná) hláška zní „Jsem Groot“. V Grootově rodném jazyce to může znamenat cokoli od urážení vaší sestry po rozebírání kvantové fyziky, záleží na výslovnosti.

V říjnu vyjde u Dark Horse crossover Beasts of Burden/Hellboy, ve kterém bude hláškař z pekla vyšetřovat záhadné vraždy domácích mazlíčků. A díky tomu mohl Mignola vytvořit takhle „lozkošňoučký“ obraz:

Beasts of Burden/Hellboy