Filmové bubliny: Co nového má Hollywood na mušce?

Bývalý zabiják CIA půjde po prezidentovi v akčním Crosshair. Želvy ninja se vrátí v hraném filmu, který produkuje Michael Bay. Hororář Alex Aja si vyhlédnul mangu Cobra the Space Pirate o hledání pokladu ve vesmíru i na zádech sexy sester. Frank Miller prodává kosmetiku pro Gucci. X-Men: First Class budou retro ve stylu klasických bondovek. První trailer ukazuje proměnu Supermana v Dylana Doga.

Cobra the Space Pirate
Režisér Alex Aja (Hory mají oči, Zrcadla) se odkloní od svých ambiciózních výpovědí o stavu světa. Po Piraních 3D (humusácký trailer z Comic-Conu vezme obsah vašeho žaludku na parádní projížďku po podlaze) se pustí do adaptace sci-fi mangy Cobra the Space Pirate. Titulní hrdina Cobra je rebel, který se ve světě budoucnosti nechce přidat k federaci galaxií ani pirátskému společenství, což z něj dělá žádanou trofej pro lovce lidí. Se sexy lovkyní Jane se přitom dá do kupy a společně pátrají po pokladu, který kromě zlata a diamantů ukrývá i bájnou zbraň. Cestu k němu ukazuje část mapy na zádech Jane. A další kousky mají pod trikem její sestry. Tady si někdo pořádně zaluští.

Crosshair
„Mám 48 hodin na zabití prezidenta Spojených států. A jediný člověk, který mě může zastavit, jsem já.“ Tenhle tagline propagoval tehdy tajemnou sérii od Top Cow na letošním Comic-Conu (tady jsou k vidění všechny upoutávky od nakladatelství). Chytilo se na něj i studio Mandeville Films, které už připravuje adaptaci, i když první sešit vyjde až v říjnu. Příběh bývalého zabijáka CIA, jenž se úchýlí ke klidnému životu na předměstí, píše Jeff Katz a kreslí Marc Silvestri.

Dylan Dog: Dead of Night
Hrdina italských komiksů, jenž chvíli hostoval i na českém trhu, by se chtěl zařadit po bok Buffy nebo Hellboye. Stylová likvidace nadpřirozena? Odškrtnuto. Hlášky? Odškrtnuto. Papundeklovost? Odškrtnuto.

Teenage Mutant Ninja Turtles
Produkční společnost Michaela Baye najala scénáristy Arta Marcuma (Iron – počkejte si) a Matt Hollowaye (- Man), aby napsali scénář k novým hraným Želvám ninja.

Gucci/Miller
Starého psa novým vizuálům nenaučíš. Frank Miller natočil pro italskou módní značku Gucci reklamní film propagující novou dámskou vůni. Vypadá samozřejmě úplně stejně jako Sin City nebo Spirit. Akorát se tentokrát po hříšném městě poflakuje budoucí Kapitán Amerika a Evan Rachel Woodová. (Automobilka BMW před několika lety zaplatila celou sérii krátkých filmů s Clivem Owenem.)

V době, kdy vychází zprávy o budoucích zprávách a upoutávky na trailery, snad nepřekvapí ani trailer na reklamu. Plná stopáž by se měla objevit online 24. srpna, takže i v příštím vydání Filmových bublin. V oficiální premiéře poběží 12. září během MTV Video Music Awards.

X-Men: First Class
Mladí mutanti budou poskakovat v 60. letech a v kostýmech bližších původním komiksům. Podle otce filmové frančízy Bryana Singera, který tentokrát produkuje, se tak chtějí tvůrci přiblížit atmosféře komiksů, jaké vycházely ve Stříbrném věku. Tedy během vlády Stana Leeho a Jacka Kirbyho. Singer prozradil i další detaily. Cyclops ani Jean Greyová v příběhu nefigurují, Kevin Bacon hraje Sebastiana Shaw ze zlounského uskupení Hellfire Club (viktoriánské kostýmy nebudou chybět) a uvidíme Xaviera s vlasy. Historické reálie se neignorují – JFK je prezident, Martin Luther King žije, některé scény se odehrávají v Sovětském svazu. Režiséra Vaughna inspirovaly staré bondovky a jejich technická udělátka. Je fajn, že se i v dnešní době kutí nepokrytě naivní a odlehčená adaptace. S takovým tvůrčím týmem snad nehrozí Fantastická čtyřka nebo (odříkejte třikrát otčenáš) Batman a Robin.