VIDEO: Jak se bílá plocha promění v obálku Star Wars

Star Wars: Blood Ties #1

Nájemný lovec lidí z předaleké galaxie startuje ve videu, které zachycuje při práci digitálního výtvarníka Chrise Scalfa. Z bílé plochy monitoru se během necelých čtyř minut (ve skutečnosti to samozřejmě trvalo déle) stane obálka k minisérii Star Wars: Blood Ties, v níž se řeší minulost populárního rodu Fettů. (Ke jménům Jango a Boba by vyloženě pasovala adoptovaná dcerka Bu) První sešit vychází příští týden.

Dark Horse pravidelně nabízí pohledy do zákulisí. V rubrice Making of a Comic si můžete prohlédnout, jak vzniká komiksová stránka. Zatím poslední příspěvek přibližuje tvorbu sešitu Baltimore – The Plague Ships #1 tradičně v šesti krocích (scénář – návrh strany – kresba – její vytažení tuší – barvy – lettering).

Video následuje.

5 komentářů u „VIDEO: Jak se bílá plocha promění v obálku Star Wars“

  1. Jak častá je tahle technika? Přijde mi to úplně trapný, kreslit na počítači, neříkám dodělávat již nakreslený obrázek – ale toto. To už se jako normálně nekreslí, nebo co? :)

  2. je  zaujímavé sledovať ako niečo také na compe vzniká, ale tiež mám radšej, keď je v tom cítiť viac klasickej manuálnej kresby…

  3. Stonožka: Tahle technika je čím dál tím častější. Téměř všechny concept arty (k  hrám a filmům), designy, storyboardy a další věci podobného charakteru se dělají na počítači. Už jen proto, že to vyžaduje zadavatel a nebo že je to mnohem efektivnější, rychlejší a flexibilnější způsob tvorby. A trapný to teda není. Sám sice kreslím v ruce jen 50%, ale nevidím v tomhle něco méněcenného. Ano, není to jako Helnweinovy obrazy, ale to je také úplně jiná kategorie, účel, záměr využití.

    Člověk, který pracuje tímto způsobem musí mít nutnou dávku talentu jako jakýkoli jiný výtvarník, musí zvládnout základní pravdidla perspektivy, anatomie a postupů jako ostatní. Naučit se zacházet s touto digitální technikou také není jednoduché a trvá to dlouhá léta, stejně jako s olejem, uhlem, tužkou nebo tuší. Navíc se díky této technologii posouvají obrazy na vyšší úroveň.

Komentáře nejsou povoleny.