Chtěl od lidí peníze na dvoumetrové pero. A dostal je

Zní to možná jako vtip o Chucku Norrisovi, ale zpráva se týká projektu, který si vymyslel Jim Woodring. Sedmapadesátiletý komiksový surrealista sice už nebere drogy (nechtěl prý dopadnout jako jeho známý, který nepoznával ani vlastní manželku), přesto má stále dost bizarní nápady.

Usmyslel si, že bude kreslit obřím perem, jehož hrot bude mít 40 centimetrů a dřevěná násadka něco málo přes 1,8 metru. Aby to všechno mohl nechat sestrojit ve funkční podobě, potřeboval čtyři a půl tisíce dolarů (cca 90 tisíc korun). Ve vlastní kapse je neměl, takže požádal fanoušky (video), jestli by mu pero nezasponzorovali. Nakonec ve veřejné sbírce vybral o tři sta dolarů víc.

Až se kmen naučí ovládat, uspořádá minimálně dvě veřejná představení a vytvoří sérii unikátních perokreseb. Legrace bude, až si uvědomí, že všechno předkresluje a založí sbírku ještě na přerostlou tužku.

Woodringův nejznámější hrdina Frank (zvířecí hybrid připomínající dítě kocoura Felixe a Minnie od myšáka Mickeyho), se pohybuje po snovém světě beze slov, zato se spoustou tvarů a vedlejších postav, které by se uživily účinkováním v nočních můrách. Před prázdninami vyšel nejnovější příběh Weathercraft, pilný tvůrce přitom už připravuje další pokračování s názvem Congress of the Animals.

S Jimem Woodringem a jeho tvorbou se můžete (a měli byste) blíže seznámit na autorově blogu.

3 komentáře u „Chtěl od lidí peníze na dvoumetrové pero. A dostal je“

Komentáře nejsou povoleny.