Batman a Robin jsou vysmátí, server IGN jim udělil nejvíc výročních cen

Mohutný popkulturní server IGN vyhlašoval nejlepší filmy, videohry a samozřejmě také komiksy roku. Čtyři ze třinácti kategorií vyhrála řada Batman and Robin (série, scenárista, moment, příběh), se kterou se Grant Morrison rozloučil ve velkém stylu a pomohlo mu k tomu i sugestivní podání Frazera Irvinga.

Další cenu k letošní nadílce přidali Živí mrtví (nezávislá série), nejlepším týmem výtvarníků se stali bratři Fábio Moon a Gabriel Bá a jejich kolorista Dave Stewart za mysteriózní minisérii Daytripper. Hrdinu potkáváme v různých obdobích života a v odlišných rolích (jako jedenáctiletého kluka, který zažije první polibek; jako spisovatele zastíněného slávou vlastního otce; jako dospělého muže, kterému se brzy narodí první dítě). Na konci každého sešitu však umírá.

Výsledky všech kategorií i se zdůvodněním volby si můžete prohlédnout zde.

Komiksové počiny roku 2010 v těchto dnech připomínají nejen specializovaná média. Například New York Magazine upozornil spíše na neokoukané tváře, jako je Jeff Lemire (i když o něm už to příliš neplatí), Drew Weing nebo opěvovaný Adam Hines. O jeho čtyřsetstránkovém grafickém románu Duncan the Wonder Dog se mluví jako o zásadní prvotině a sám autor je prý – podobně jako titulní čtyřnohý protagonista – zázračným talentem. Hines rozehrává ambiciózní cyklus o mluvících zvířatech v „reálném“ světě, plánuje celkem devět dílů, přičemž už první vznikal v průběhu šesti let. Šestadvacetiletý autor si tak nalinkoval tvůrčí odyseu na roky dopředu.

Vánoční tipy vytáhl také newyorský týdeník Village Voice. A tam už vedle málo skloňovaných titulů najdete i návraty obvyklých podezřelých Burnse, Warea či Cooka.

Jeden takový se protlačil i do žebříčku deseti nejlepších knih podle magazínu Time. Na šesté příčce frflá neurotický Wilson od Daniela Clowese.

1 komentář u „Batman a Robin jsou vysmátí, server IGN jim udělil nejvíc výročních cen“

Komentáře nejsou povoleny.