Triton vydá hellboyovský román bez Hellboye. Zato s Mignolou a Goldenem

Původně to měl být komiks, ale pak se Mike Mignola příliš rozepsal a dostal strach, že scénář nikdy nezrealizuje. Poznámky předal svému častému parťákovi Christopheru Goldenovi, který mu pomohl udělat z příběhu celý román. Zaneprázdněný Mignola přesto stihl vytvořit na stopadesát ilustrací a výsledek tak připomíná jejich dřívější spolupráci na knize Hellboy: Ztracená armáda. Taková je geneze titulu Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr, který vyšel v roce 2007 a 4. dubna jej vydá nakladatelství Triton v překladu Jany Odehnalové.

Vypráví příběh Sira Henryho Baltimora, jenž během první světové války rozhněval mocného vampýra a inspiroval ho k tomu, aby rozšířil upírskou nákazu, která změnila nám známý běh dějin. Alternativní historie, upíři ve vojenských uniformách, ale Hellboy to není, jasný pane. Kolem hrdiny Baltimora vzniká uplně nový vesmír ve stylu Ú.P.V.O., knihu minulý rok rozšířila komiksová minisérie The Plague Ships a chystají se další.

Třísetstránkový titul v pevné vazbě s přebalem (rozměr 18 x 23) bude stát 299 korun.

Anotaci nakladatele najdete po kliku.

Na bitevním poli první světové války lord Henry Baltimore rozhněvá mocného vampýra a svět se rázem změní. Evropou se rychle začne šířit vysoce nakažlivý mor, který nezastaví ani smrt.

Baltimore, osamělý bojovník proti temnotě, se vrací z války domů a pozve své tři staré přátele do poloprázdného hostince. Jsou to zkušení muži, kteří mu v minulosti velmi pomohli. Zatímco na něj čekají, vyprávějí si hrůzostrašné historky a uvažují, jakou sehrají roli v nadcházející bitvě. Než noc skončí, dozvědí se, čeho je zapotřebí k zažehnání moru – jednou provždy…

Fantasy příběh s prvky gotického románu je symbolickým bojem dobra se zlem. Autoři Mike Mignola a Christopher Golden probudili vampýry, aby mohli v hrůzných kulisách zobrazit mrazivou alegorii podstaty a následků války.

5 komentářů u „Triton vydá hellboyovský román bez Hellboye. Zato s Mignolou a Goldenem“

  1. Asi do toho půjdu. Ztracená armáda mi přišla úžasná, Melouchy slabé, nicméně už kvůli ilustracím si to pořídím.

  2. Vypadá to velice zajimavě aj lákavě .. 100% kupuju ..

Komentáře nejsou povoleny.