Miller zúčtuje s Al-Káidou v září, ukázal nového hrdinu

Deset let po útocích na Světové obchodní centrum vyjde komiks Holy Terror (Svatý teror) od Franka Millera. Vydá ho nakladatelství Legendary Comics.

Nová Millerova práce je očekávaná stejně jako obáváná. Čtyřiapadesátiletý Miller už několik let nic nenakreslil, a co se týče scénáristické formy, jediným vodítkem je bizarní řada All-Star Batman and Robin the Boy Wonder. V podstatě vůbec nemůžeme vědět, co od slavné signatury FM čekat, i když se v minulosti objevila u děl, která se zařadila do komiksového kánonu.

Holy Terror byl ohlášený v roce 2006, tenkrát však ještě pod pracovním názvem Batman vs. Al Qaeda. Temný rytíř měl vymlátit hnízdo teroristů a nakonec si měl podat samotného Usámu bin Ládina (nebýt průtahů, předběhl by americké komando). Miller nikdy netajil, že půjde o propagandistický kus, který hodně lidí rozzuří. DC se od komiksu postupně distancovalo a Miller nahradil Batmana za původního hrdinu jménem The Fixer (asi nějaký vzdálený příbuzný Šíbra od Joa Sacca). První pohled na postavu, kterou autor přirovná k Drsnému Harrymu, nabídl tento měsíc katalog Previews.

Komiks nakonec zakotvil u mladého nakladatelství Legendary Comics spadající pod filmovou společnost Legendary Pictures (300, Strážci, Město, Inception). Začne fungovat od poloviny letošního roku a chtělo by vydat čtyři až šest titulů ročně. Portfólio by mělo jít jednoduše přetavit do filmové či televizní podoby, což je stejný model, jaký zavedlo nakladatelství Radical Comics. To od roku 2007 ohlašuje adaptace jako na běžícím pásu, nicméně doteď jsme nemohli vidět ani jednu.

5 komentářů u „Miller zúčtuje s Al-Káidou v září, ukázal nového hrdinu“

  1. Bóóóže, můj poměrně oblíbený autor chce, abych si o něm začal myslet, že je prodejný vylizanec, poplatný době……

Komentáře nejsou povoleny.