Ilustrátor Kupčík potřebuje vaši pomoc

Pin-up Gavrona pro Havraní speciál AARGH!u, Lubomír Kupčík

Lubomír Kupčík patří k nejznámějším českým ilustrátorům fantasy a sci-fi literatury a je dvorním ilustrátorem časopisu Pevnost. Přestože jeho tahy ovlivnil Frank Frazetta i starší komiksoví mistři, na comicsDB ho najdete jen u Havraního speciálu AARGH!u, kam maloval pin-up s Gavronem. Obálkami vyzdobil například knihy Miroslava Žambocha (Drsný spasitel, Koniáš).

Kupčík se bohužel dostal do vážných finančních problémů, nabízí proto k prodeji originály a rád přijme nabídky na spolupráci. Ve světě nejsou podobné zprávy výjimečné, naposledy americké blogy podobně psali o kultovním kreslíři Steveu Rudeovi (Nexus, World´s Finest), který málem přišel o dům.

O konkrétních možnostech, jak tuzemskému výtvarníkovi pomoct, nás informoval šéfredaktor Pevnosti Tomáš Němec.

1) Lubomír Kupčík rád okamžitě přijme jakoukoli zakázku na ilustrování časopisu, obálku na knihu či pro soukromé účely. Pokud by měla být taková zakázka dlouhodobějšího a stabilnějšího rázu, určitě rád přistoupí na velmi zajímavé finanční podmínky.

2) Kromě toho také nabízí k prodeji řadu originálů, které znáte z obálek knih či ze stránek časopisu Pevnost. A opět za ceny, za níž by je asi za jiné situace neprodával.

Pokud tvorbu ostříleného ilustrátora neznáte, tady se s ní můžete seznámit. Pokud chcete pomoct, obraťte se na mail Ceep@seznam.cz.

2 komentáře u „Ilustrátor Kupčík potřebuje vaši pomoc“

  1. Hezký den,

    na tvorbu pana Kupčíka je možné se podívat i na – ještě vonících novotou – stránkách artkupcik.com

Komentáře nejsou povoleny.