Komiks nastoupil do metra. Vladimir 518 je v Kačerově, Jerie šel do Háje

Karel Jerie, stanice Háje

Šest komiksových autorů zkrášlilo prostory šesti stanic pražského metra na červené lince C. Dopravní podnik hlavního města v noci spustil projekt na podporu mladého umění u příležitosti letošního KomiksFEST!u. Kresby a malby mají rozptylovat cestující, aby si nevšímali, v jakém stavu se některé zastávky metra nacházejí. Fotografie z noční akce jsou na oficiálním facebookvém profilu.

A rozptylování je to vážně stylové. Například rapper a výtvarník Vladimir 518 vytvořil dvojportréty bezdomovců – na prvním je reálný obraz člověka, na druhém jeho komiksově umocněná varianta. Prostě Kačerov jak hurikán…

Další autoři a stanice utvořili následující dvojičky: Opatov/Jaromír Plachý, Háje/Karel Jerie, Pražského povstání/David Böhm, I. P. Pavlova/Kateřina Bažantová aka Ktaiwanita a Nádraží Holešovice/Jaromír 99.

Jejich výtvory budou v metru do rekonstrukce stanic. Nebo do doby, než je zničí cestující. V budoucnu by v metru měly probíhat i speciální koncerty, performance nebo debaty s umělci.

Všech šest komiksových instalací představí také magazín Víkend. Příloha Hospodářských novin vychází ve čtvrtek, ochutnávku v podobě kresby Karla Jerieho vidíte nahoře.

1 komentář u „Komiks nastoupil do metra. Vladimir 518 je v Kačerově, Jerie šel do Háje“

Komentáře nejsou povoleny.