Brno v komiksu v Utrechtu (Aktualizace)

Občanské sdružení Analphabet Books připravilo pro brněnský magistrát výstavu Brno in Comics. Dvanáct komiksových tvůrců nakreslilo čtyřstránkové příběhy, které představují dvanáct konkrétních míst v moravské metropoli. Počínaje jeskyní Pekárna s doklady paleolitického osídlení (Vladimír Tučapský) přes starou radnici (Dan Černý), hrad Špilberk (Václav Šlajch), kapucínskou kryptu (Tomáš Chlud) a hlavní nádraží (Tomáš Kučerovský) až po nedávno dokončený bazén na Kraví Hoře (Jiří Grus).

Anglická verze výstavy je do 29. prosince 2011 nainstalována v prostorách radnice v nizozemském Utrechtu (Korte Minrebroederstraat 2), výhledově budou následovat další partnerská města Brna. Putovní přehlídku doprovází stejnojmenný barevný katalog v angličtině, který obsahuje všechny vystavené komiksy a krátký text o historii brněnské komiksové scény od 19. století po současnost.

Aktualizace 3. ledna 2012: Fotogalerie

5 komentářů u „Brno v komiksu v Utrechtu (Aktualizace)“

  1. U nás v téhle chvíli nikde, pouze na té výstavě v Utrechtu, eventuelně v dalších městech, pokud se výstava přesune tam.

  2. Souhlas, je to škoda. Je alespoň malá možnost sehnat – třeba po skončení výstavy – ve speciálkách? Jeden výtisk byl na Aukru (za 25,- Káčé), už je pryč…

  3. V téhle chvíli opravdu ne, co se bude s katalogy dít dál je už v režii magistrátu, který plánuje dostat výstavu do dalších partnerských měst. Katalog je neprodejný, tiskl se v omezeném nákladu, na výstavě byl k rozebrání zdarma, takže těžko říct, za kolik by se měl eventuálně prodávat, což snad ale magistrát ani nemůže. Takže bohužel. Pokud se něco změní, určitě se to dozvíte tady.

Komentáře nejsou povoleny.