Internet baví Kučerovského komiks o Brně, přečtěte si upravenou verzi

Tomáš Kučerovský

Kouzelnou povídku Brněnské rozjezdy vytvořil Tomáš Kučerovský pro výstavu Brno in Comics. V minulých týdnech se stala internetovou senzací a rozhodně nejčtenějším dílem autora.

Může za to umístění čtyřstránkového příběhu na server pro sdílení obrázků imgur, který za dva týdny hlásí velkolepých 200 tisíc shlédnutí.

Na svém Facebook profilu jej sdílel i populární satirický web Žít Brno, kde získal téměř 200 palců nahoru a 50 sdílení. Abyste pochopili, proč se komiks na serveru imgur jmenuje Krno in Comics, přečtěte si vyčerpávající článek na Mediáři.

ZaZOOOMovat na Kučerovského

Kučerovského magický realismus, který propojil brněnskou noční dopravu a nadpřirozené bytosti, si budete moct vychutnat i v tištěné podobě. Katalog ke zmiňované výstavě je sice neprodejný, ale nakladatelsví Analphabet Books brzy rozjede novou sérii monografií ZOOOM přibližujících české komiksové výtvarníky. První svazek bude patřit právě Kučerovskému a Brněnské rozjezdy by v něm neměly chybět. O ZOOOMu vás samozřejmě ještě budeme informovat.

Elektronickou verzi si zatím můžete přečíst i na Komiksáriu. A abyste neřekli, že jdeme s křížkem po funuse, protože vás linkem na imgur zahltili všichni známí, přinášíme verzi v lepším rozlišení a s upraveným posledním panelem. Ten podle Kučerovského lépe vystihuje pointu. Rádi si v komentářích přečteme, jak jste závěr pochopili.

Než se pustíte do čtení, je tu zásadní otázka: Co na to autoři z Prahy? „Nočňáky“ v hlavním městě a jejich pasažéři jsou přece tak inspirativní…

8 komentářů u „Internet baví Kučerovského komiks o Brně, přečtěte si upravenou verzi“

  1. Á, už jo – ujelo i nádraží? A jinak hezké to bylo.

  2. Ten závěr má být nějaká metafora? Připadám si jak blbec, ale zdá se mi že tomu chlapíkovi prostě ujel autobus… Jinak mě osobně ten komiks nijak dobrej nepřijde. Výborná kresba a pár fajn gagů, ale scénář celkově pokulhává. Chápu že Brňáky to pobaví, ale upřímně, jak napsal už p. Růžička, v Praze je to úplně to samý.

  3. Ta úprava posledního panelu tkví v doplněných světelných šmouhách po ujíždějícím autobusu, nepozorný čtenáři! :) Detektiv Štika strikes back!

    Krásná věc Tomáši, jsi šikovný!

  4. Tak já zkusím tu pointu:) Ten úředník si díky tomu, že mu ujel autobus poprvé v životě všiml té nádherné budovy nádraží, která právě díky jemu podobným buďto zmizí definitivně, nebo se změní v něco podobně „nádherného a vkusného“ jako je nákupní centrum Palladium na nám. Republiky v Praze…

  5. Pointa je na mě moc jemná, ale první tři stránky jsou úžasné. Viděl bych to na padesátistránkový příběh ze světa brněnských příšer…

  6. paráda! trochu mi tohle pojetí kresby připomíná nicholase de crécyho

  7. brakowicz: To bude barvama a městsky-industriálním prostředím.

Komentáře nejsou povoleny.