Večerníček vyrostl. Prohlédněte si Grochovy návrhy pro AARGH!

„Doufám, že se ozvou z České televize, že ho chtějí oficiálně,“ vtipkuje Martin Groch o své verzi Večerníčka, která je na obálce jedenáctého AARGH!u.

„Hlavní myšlenkou bylo pracovat s Večerníčkem jako s mytickou postavou, takovou obdobou dětské fantasy. Taky jsem věděl, že to nemůže být jen nostalgické retro, ale že to musí být aktuální,“ popisuje slovenský grafik, jak k tvorbě přistupoval.

Finální obálce pro AARGH! předcházelo několik návrhů, všechny si můžete prohlédnout v galerii.

Dalo by se říct, že Večerníček se skutečně stal součástí československé mytologie. Poprvé se objevil v roce 1965, jeho tvůrcem byl výtvarník Radek Pilař. Fanoušky dokonce maskot dětských pořadů inspiroval k tomu, aby spočítali, že během znělky udělá sedm kotoulů, vyběhne do 20 schodů a rozhodí 21 papírů.

Groch postavičku nenechal zestárnout nijak přehnaně, stárnutí v komiksu se ostatně řídí vlastními pravidly. „Jeho tvář je ale plná jizev (nejspíš po akné), je sám a ztracený ve zničeném a vyhořelém lese. Jeho jedinou nadějí je, že se pokusí uletět.“

Pravděpodobně někam do vesmírného prostoru, odkud divákům tradičně dává dobrou noc.

8 komentářů u „Večerníček vyrostl. Prohlédněte si Grochovy návrhy pro AARGH!“

  1. martin je originalny vo svojej stylizacii… kazdy z nas je ovplyvneny roznymi vecami, vsetko sa na nieco podoba…ale s kopirovanim to nema nic spolocne…

  2. Mně se ta obálka prostě hrozně líbí. Poslední verze je nejlepší, ale první dvě taky ujdou. Zaujal mě už Grochův superhrdina, tak doufám, že uplatní svůj styl nějak produktivně i v komiksu…

  3. Musim rict, ze ackoliv se mi libil Martinuv superhrdina, tak tohle je z meho pohledu asi nejhorsi obalka Aarghu za jeho existenci. Ale jsem taky zvedavy na jeho komiks.

  4. A mne sa tá obálka páči. Dokonca veľmi – zo všetkých týchto návrhov najviac. Chcela by som vidieť aj Deduška Večerníčka v Martinovom podaní. ;))

  5. S negatvními názory nemohu souhlasit. Naopak, je to jedna z nej obálek AARGHu. Palce nahoru autorvi a „odvaze“ redakce za „odvážný“ krok!

Komentáře nejsou povoleny.