Brno in Comics: Po čertech dobrý komiks Vaška Šlajcha

A pak že s čerty nejsou žerty… Příběh Torstenson a čertova hlava, další povedený kraťas od Václava Šlajcha, je součástí výstavy Brno in Comics. Z ní jsme už publikovali příběhy Jiřího Gruse a Tomáše Kučerovského.

Zpracování brněnské pověsti má všechno, proč se vám líbily historické příběhy Historia Metodeana nebo Na ptákách: pohádkovou atmosféru, expresivně deformované postavy, zajímavě poskládané panely i humor, který zajistí civilní vyznění historky. Pohled na nesmlouvavé belzebubáky pak vzbuzuje jediné přání – víc monster od Šlajcha.

9 komentářů u „Brno in Comics: Po čertech dobrý komiks Vaška Šlajcha“

  1. Dobrá práce, jen to písmo je nevhodné, nepříjemné pro oči. Do nadpisu ok, ale do textu ne.

  2. Super kratas. A myslim, ze to pismo se k tomu hodi taky dobre.

  3. Jedna zlomyslná poznámka: nepřipadá mi nejvhodnější, aby jeden článek obsahoval jak komiks, tak „recenzi“ (čti subjektivní názor redaktora) na něj.

    Ovšem každopádně děkuju za zveřejňování těhle komiksů.

  4. To musíš mít fištrón! Recenzi vůbec nečíst a rovnou si prokliknout obrázky :-) Jojo, šlajchoviny ty já rád a písmenka mi tam seděj, přečetl jsem i bez brejlí :-)

  5. Výtvarně hezký. Je tam málo povídání, což neodvádí tolik pozornost od obrázků, který jsou velice zábavné. Lettering bych také změnil. Čte se to fakt blbě…

  6. Líbí…dobrý i jako ilustračky do knihy… s písmem nemám problém, podle mně se tam celkem hodí, ale kolik lidí, tolik chutí…

  7. Je to moc pěkný, písmo se mi taky libí. Jen panel s čertem padajícím na hradby mě trochu zmátl. Z nějakého důvodu to na mě nepůsobí jako pád,ale jako by se ten čertovskej od hradeb odrazil a letěl vzhůru.

  8. me se lettering libi, hodi se do doby .. vadi mi pribeh, ale s tim asi autor moc nadelat nemohl :)

Komentáře nejsou povoleny.