Vychází druhý KIX, přispěl do něj Martin Groch nebo objev z Norska

„Nemusí se to líbit nikomu kromě autora a my to stejně vydáme,“ říká o příspěvcích v komiksových novinách KIX jeden z jejich zakladatelů David Böhm. Druhé číslo pokřtí autoři v pátek 11. května (viz pozvánka níže).

Zakládajících pět tvůrců (David Böhm, Jiří Franta, Kakalík, Jaromír Plachý a Vladimir 518) začnou doplňovat hosté. Ze Slovenska je to dvojice Martin Groch a Juliána Chomová. „Juliána je Martinova přítelkyně a dělají některé komiksy spolu, tak mi přišlo logické představit je dohromady,“ vysvětluje Böhm. Navštivte stránku julianachomova.blogspot.com a uvidíte, že ji s Grochem spojuje podobný výraz a zřejmě i oblíbení tvůrci.

Dalším zahraničním přírůstkem je Bjørn Rune Lie z Norska. Böhm ho objevil na internetu a seznámil ho s ideou komiksových novin. „Líbily se mu a poslal mi nějaké své ilustrace,“ říká.

Ani tentokrát KIX nemá žádné společné téma nebo zaměření, důležité jsou hlavně díla, kde je větší míra risku a experimentu. Přibyla i prodejní místa v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Táboře, jejich seznam najdete zde.

Proklikněte se k pozvánce na křest a náhledu obálky.

6 komentářů u „Vychází druhý KIX, přispěl do něj Martin Groch nebo objev z Norska“

  1. Hujahou, hujahou! sic oproti květnu zpoždění, ale za ty roky už mě crew a comics centrum vytrénovaly, takže dva měsíce? co to je? nic… jen okamžik…

  2. Aaaha, tak 11.5., to ale není červenec, tedy kloubouk dolů že stihli, co slibovali :D ale do černošic asi nejedu :D

Komentáře nejsou povoleny.