S Oblohou zítřka přijde do časopisu ABC komiksová apokalypsa

UKÁZKY > Scenárista Viktor Šauer a kreslíř Michael Petrus nepatří mezi nejznámější komiksové tvůrce na české scéně, to je fakt, proti kterému nemůže tvůrčí dvojka nic namítat. Může s tím ale něco udělat. Pro časopis ABC dříve vytvořili sci-fi GEN7 a nyní dostali další příležitost, aby se zviditelnili a ukázali, jestli v nich přebývá cosi jako talent. Výsledkem je postapokalyptická sci-fi Obloha zítřka.

„U nového komiksu zdůrazňujeme hlavně novou stylizaci celého vizuálu. Jak kresby, tak letteringu. Hodně jsme na sobě zapracovali po té první sérii, na které jsme se hodně učili. A to i po stránce scénáře, který je na tak krátkém formátu hodně složitý na koncepci,“ napsal nám za tvůrce Michael Petrus. Tým doplňuje ještě Mankin zodpovědný za lettering.

Obloha zítřka se v ABC rozběhne od září. „Bude to půlroční záležitost, 4 strany jednou za 14 dní,“ informoval Petrus.

Příběh Tomáše, který se probouzí do pandemií zdecimovaného světa, i zmiňovaný vizuál přiblíží ukázky. Má podle vás Obloha zítřka na to, aby „nakazila“ co nejvíc čtenářů?



13 komentářů u „S Oblohou zítřka přijde do časopisu ABC komiksová apokalypsa“

  1. Nevím proč, ale připomíná mi to artworky pro hru na PS3 The Last Of Us.

  2. bohuzel, je to tak, to bylo to prvni, co me napadlo…stejny namet, ktery tu uz bohuzel byl vickrat. Z her prave Last of us, nebo treba I am alive, mozna trochu Crysis. Z her pak treba Road, Walking Dead, nebo nejvic asi I am legend…ale tak to uz je udel post-apok. nametu. Coz jeste nutne neznamena, ze nemuzou prijit s necim originalnim. Spis bych se zamyslel nad vybarvovanim, trosku to stipe, mozna az zbytecne moc photoshopu, uz mi tam chybi jenom flare effects.

  3. Výplod šílence! Debilní paskvil! :-D Ano, tyhle konstruktivní recenze mám taky moc rád.

  4. Proč tomuhle ubližovat konstruktivní recenzí? Impulsivní reakace někdy řekne daleko víc :)

  5. já sem rád, že komiks vznikl a že abc pokračuje v komiksech dál, i když se mi vizuál taky vůbec nelíbí, je to takový naivní „herní“ hyperrealismus, dávám přednost jiné stylizaci, ale to je můj (náš) problém. budou to číst děcka, který se pak díky tomu dostanou k něčemu jinýmu, taky sem jako dítě četl úplně všechno. námětově mi to přijde ok.

  6. Já jsem taky rád, že abc pořád nezlomilo nad českými komiksy hůl, ovšem Obloha zítřka se ke vlastní škodě nese na takový tý vlně „cool za každou cenu“. Vadí mi hromada počítačovejch efektů, maskujících nepodařenou snahu o realističnost, jásavý barvičky a fešácky oblečený modelky a modelové. Nevím no, postapo bych si představoval trochu jinak. Víc odrbaně, víc… no… posapokalypticky :-) A další věc: když už (nebo ještě) teda nedovedu kreslit jako Simon Bisley, proč nejít cestou stylizace? Takový postapo ála Vhrsti (nebo Tim Burton) by mohlo pěkně prdět! A nebyly by zapotřebí grafický cinkrlátka z kompu. To jen tak co na mě z ukázky dejchlo…

  7. Osobně mi taky přijde líto, že tady běhá řada výrazně zajímavějších tvůrců a že to v ABC nikdo není schopen rozpoznat…

  8. Rozlišovací schopnost vydavatele Blesku nebude moc velká…

  9. Četli jste první díl?Podle mě to je docela dobrý a vůbec to nevypadá tak hrozně co se týče barviček.I hadry tam maj odrbaný.To co je prezentované tady vypadá o dost jinak než co je skutečně v ABC!!!A podle mě to je stejně dělaný na zakázku,aby to bylo nabarvený,nafintěný a cool za každou cenu.Ale ty odlesky od slunce mě taky ruší!

  10. Mě osobně se ten komiks líbí a nechapu proc je tu tolik negativniho hodnocení. Já Abc čtu a na ten komiks se těšim každy 2 tydny. Jen otevřu abíčko a listuju na tento komiks.
    Prostě je super! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  11. mě se to taky libí i když nesleduju každej díl a ty negativni nekdy až uražející hodnocení delaj většinou lidi co uměj uplny kulovi

Komentáře nejsou povoleny.