PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Weston poprvé ukázal, jak měla vypadat adaptace Akiry

UKÁZKY > Kacuhiro Ótomo nejdříve zásadně ovlivnil výtvarníky po celém světě kinetickým stylem v manze Akira z roku 1982, o pár let později vstoupil i do dějin audivizuální kultury, když svůj magnum opus převedl do podoby anime.

Od začátku 21. století se sci-fi sága Akira (která mimochodem v angličtině stále existuje jenom v přehozené verzi zleva doprava) valí Hollywoodem ve stylu videohry Katamari Damacy a nabaluje na sebe hvězdy, které se do projektu měly údajně zapojit. Z koule tak už trčí hlavy a končetiny Leonarda DiCapria, Josepha Gordona-Levitta, Morgana Freemana, Zaca Efrona, Keanu Reevese, Andrewa Garfielda, Mily Kunisové, Jamese McAvoye, Roberta Pattinsona, Chrise Pinea, Michaela Fassbendera, Keiry Knightleyové, Kena Watanebeho, Kristen Stewartové nebo Jamese Franca.

Někde v horní vrstvě je i režisér Albert Hughes, který film chystal v roce 2010. S bratrem Allenem zadaptovali Mooreovu a Campbellovu klasiku Z pekla a natočili také postapokalyptickou Knihu přežití, ke které dělal storyboardy Chris Weston (Soudce Dredd, Invisibles, The Twelve). Známého komiksového kreslíře měl Albert k ruce i během příprav Akiry, Weston před pár dny krásné ilustrace zveřejnil na svém blogu vůbec poprvé.

A možná taky naposledy. Link, který k nim vedl, totiž už zkratoval. Asi v tom nebudou čáry kyberprostoru, spíš svaly Hollywoodu.






1 komentář u „PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Weston poprvé ukázal, jak měla vypadat adaptace Akiry“

Komentáře nejsou povoleny.