PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Boneface topí superhdiny v neonových barvách a krvi

GALERIE > Když se ho magazín Juxtapoz zeptal na tři věci, bez nichž nemůže žít, odpověděl: „Asi bych měl vyjmenovat něco jako rodina, kámoši, přítelkyně nebo láska, ale se*u na to. Vyberu hudbu, sladkosti a videohry.“ Taky pochází z Liverpoolu a nenávidí Beatles. A kdyby se měl přirovnat k nějaké postavě, byl by to bezejmenný řidič ze snímku Drive. Výtvarník Boneface je podobně tajemný, kromě pravého jména však často skrývá i tvář.

Boneface je dalším dítětem doby, která nás neustále bombarduje audiovizuálními podněty a ve které se geekové nemusí stydět za své záliby. Jeho dětství a následně tvorbu nejvíc ovlivnily seriály jako Arnoldovy patálie, Strážci vesmíru, komiksy z 90. let a béčkové filmy. Na střední škole byl „ten divnej, co sbírá komiksy a figurky“. Přesto se do tvorby příběhů s bublinami sám nikdy nepustil, prý by neměl trpělivost na kreslení pozadí (na to u něj stačí jen jásavě neonové barvy) a stále stejných obličejů (skrývá je za nejrůznějšími maskami).

V jeho popartových vizích, které nejraději přenáší tužkou na papír a poté digitálně dodělává, se tak potkává Altair z herní série Assassin´s Creed s krvácejícím Peter Parkerem. Častý motiv krvácejících hrdinů neskrývá nutně nějakou vyšší symboliku, jeho původ je dost všední: Bonefaceovi se pravidelně spouští krev z nosu.

Kdybychom sem překopírovali článek o Patradoonovi, vyšlo to by to skoro nastejno. Oběma se do podvědomí dostaly masky i dětské modly, které si dnes představují realisticky. Z masa, které se trhá, a z kostí, které se lámou. Oba jsou fanoušci všeho a všechno nějakým způsobem reflektují ve svých obrazech. Jsou jako Joker, který nosí koženou bundu přehlcenou oblíbenými logy, nápisy a symboly.

(boneface.co.uk)















































1 komentář u „PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Boneface topí superhdiny v neonových barvách a krvi“

Komentáře nejsou povoleny.