Filmový Daredevil se zhoupl zpátky k Marvelu

Novinky ze světa filmu dáváme občas na Twitter, ale tohle je moc příjemná zpráva na 140 znaků. Marvel má zpátky filmová práva na Daredevila, šéf Marvel Studios Kevin Feige to potvrdil komiksovému serveru Newsarama.

Slepý právník Matt Murdock u nás v posledních letech zažil docela komiksový boom, především díky čtyřem omnibusům, v nichž BB/art vydal kompletní ságu od Briana Michaela Bendise a Alexe Maleeva. V roce 2011 vydala Crew Millerovu a Romitovu minisérii Man Without Fear pod názvem Rok jedna a v září vyjde v rámci Ultimátního komiksového kompletu ještě slavnější příběh Born Again od Millera a Mazzucchelliho. Bez nich by Bendis nejspíš nevěděl, jak se slepeckými nunčaky zacházet.

Ve Spojených státech momentálně prožívá Matt Murdock v řadě Daredevil spíše odlehčená, pop-artová dobrodružství, ale strach a hnus z Hell´s Kitchen úplně nevymizely. Bendis na svého Daredevila přímo navázal minisérií End of Days, která byla několik let ve výrobě. Spolupracuje na ní totiž menší all-star tým: Klaus Janson, Bill Sienkiewicz a David Mack. Nejlepší na End of Days je právě autentičnost – čte se a vypadá, jako kdyby Bendis nikdy neodešel. Příběh vypráví novinář Ben Urich poté, co Daredevilovi probodne hlavu Bullseye. Momentálně je venku sedm sešitů z osmi.

Dále se můžete podívat na ukázky z End of Days a trailer k filmovému Daredevilovi z doby, kdy Ben Affleck ještě netočil oscarová dramata a kdy si někdo myslel, že v dobrém filmu s Daredevilem může hrát písnička od Evanescence.

Nějaké tipy na nové obsazení před i za kamerou?



1 komentář u „Filmový Daredevil se zhoupl zpátky k Marvelu“

  1. Kéž by se pod Marvel vrátili i ostatní (hlavně Spidey, X-Men bych klidně nechal vlastní svět). To by si Daredevil mohl střihnout cameo v některém z filmů Fáze 2 jako právník (podobně jako v Ultimates)

Komentáře nejsou povoleny.