O Saudkovi ještě uslyšíme. Nejdřív vyjde dotisk monografie

VIDEO > Po letech příslibů a řadě složitých jednání se nakladatelství Arbor vitae konečně podaří vydat dotisk beznadějně rozebrané monografie Káji Saudka, které v roce 2009 vyšlo tisíc kusů.

Podle vyjádření nakladatele se bude publikace od původního vydání lišit pouze minimálně, ačkoli dříve na svém webu avizoval revidovanou verzi. Protože autorka Helena Diesingová do textů zasahovala i po poslední jazykové korektuře, objevily se v monografii překlepy, které byly nyní odstraněny.

Současně jsou na několika místech nahrazeny původní obrazové podklady technicky kvalitnějšími, po obsahové stránce ale k žádným úpravám ani aktualizacím nedošlo.

Na pulty monografie dorazí v říjnu 2013, doporučená cena by měla činit 1 489 korun. „V budoucnu chystáme novou monografii Káji Saudka, ale nejdříve za pět let,“ napsal nám Martin Souček, majitel Arbor vitae.

Současně se proslýchá, že velkou výstavu k Saudkovým osmdesátým narozeninám připravuje Libor Gronský z olomoucké galerie Mona Lisa. Výstavu by měl doprovázet katalog, takže se zdá, že saudkovští sběratelé budou mít zase jednou hody.

S přispěním LR


11 komentářů u „O Saudkovi ještě uslyšíme. Nejdřív vyjde dotisk monografie“

  1. Cena trochu velká. Tak snad za tu cenu bude kvalitní tisk a vazba. A taky doufám, že zase nebude náklad jen 1000ks, které se ihned vypoupí, jen proto, aby to pak vychcánkové (překupníci) mohli na Aukru prodávat za X větší ceny… (viz Muriel a oranžová smrt a tato monografie 1. vydání)

  2. já mám tu monografii v prvním vydání a rozhodně těch peněz nelituju, vyjde ještě něco dalšího?

  3. Podle mně dostupných informací to na další vydání prvního ani druhého dílu zatím příliš nevypadá.

  4. Tohle mi v knihovně chybí, to první vydání mi utelo o vlásek a na toto se vyloženě těším. Krásný vánoční dárek…

  5. petr korunka : Jak to vypadá s dalším radiátorem a recyklátorem?:)

  6. petr korunka: Sice to je hodně mimo téma článku, ale taky by mě zajímalo, jestli se můžeme těšit na další díl R&R, případně kdy?

Komentáře nejsou povoleny.