PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Steampunk od Kučerovského

GALERIE > Výběr z posledních prací Tomáše Kučerovského ukazuje široký záběr, díky němuž je brněnský výtvarník oblíbený mezi příznivci komiksu i literární fantastiky. Fantazii lechtá především panoramatická obálka k steampunkové antologii Excelsior, gentlemani! – nejen, co se týče zobrazeného světa, ale hlavně toho, jak by v podání Kučerovského vypadal celý steampunkový komiks.

Obálka může evokovat i slavný obraz Caspara Davida Friedricha. Zatímco Friedrichův poutník hledí přes údolí Labe na moře mlh, z města pod Kučerovského poutníkem podobně stoupá pára, která pohání průmyslový život na zemi i vzducholodě na nebi.

„Nechtěl jsem temný industriální steampunk, město je inspirované spíš bruselskou a vídeňskou secesí než viktoriánskou Anglií. Je to kresba tužkou kolorovaná digitálně. Hlavní nebyly pokusy s technikou, ale spíš trpělivost,“ říká Kučerovský, který chystá limitovanou sérii tisků s motivem obálky. Cena bude dva tisíce korun, formát přibližně 40 na 70 centimetrů na archivním papíru. Zájemci mohou autora kontaktovat přes jeho web.

Teď ta horší zpráva: Kučerovský, jenž má letos dvě nominace na cenu Muriel za strip Arnošti a povídku Bruselský nepříběh, podle svých slov momentálně nepracuje na žádném komiksu.

Upravená skica k Excelsior, gentlemani! je přímo na potahu desek knihy.

Na přebalu je finální kolorovaná verze.

Kučerovský vytvořil nástěnné kresby pro bistro Mls. Jedna je v Českém Krumlově…

…druhá zdobí pražskou pobočku v Nerudově ulici.

Obálka pro čtvrtou knihu ze sci-fi ságy Mycelium.

Sborník českých sci-fi a fantasy povídek Žoldnéři fantazie.

2 komentáře u „PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Steampunk od Kučerovského“

  1. Navstivil jsem autoruv web a hluboce, ale hluboce smekam pred jeho fantazii a mimoradnou, jedinecnou signaturou. Malo co me jeste zaskoci, ale jeho tvorba me sokovala a to myslim jako kompliment.

  2. Tom je jeden z nejšikovnějších architektů, který se věnuje tomu, co ho nejvíc baví a je to vidět :) Krásná práce!!

Komentáře nejsou povoleny.