ZÁPISNÍK: Vaše pravidelná dávka magořin

NY_Liniers_uvod

Těžkotonážní mastodont zvaný Dějiny československého komiksu 20. století asi co do hmotnosti máloco trumfne, ale chystaný cvalík z Kanady bude vaše ručky taky docela namáhat. Pokud máte pocit, že je kolem vás málo magořin, není problém vznik jedné dokonce finančně podpořit. Nebo si sežeňte ponožky s Fellinim, hned se budete cítit líp.

Cvalík z Kanady
Jen jednou za čas nastává okamžik, kdy nakladatelští editoři mají potřebu shrnout nějaké období do jedné mega knihy, která pak stojí za to. V angloamerickém světě to bude letos patrně sborník k čtvrtstoletí existence kanadského nakladatelství s názvem Drawn & Quarterly: Twenty-Five Years of Contemporary Cartooning, Comics, and Graphic Novels. Kniha bude na svých skoro osmi set stránkách obsahovat nejen příspěvky od kmenových autorů, jakými jsou např. Art Spiegelman, Adrian Tomine, Guy Delisle, Chester Brown či Jošihiro Tacumi, ale i rozhovory se zakladateli a několik esejů, např. od Chrise Warea či Margaret Atwoodové. Čest moci vytvořit obálku připadla na Toma Gaulda. Knihu můžete ještě předobjednávat, aby vám v květnu s velkými fanfárami utrhla schránku. (Martin Přibyl)

dq25


 

Bude z Magora velký hit(hit)?
Další nabídka crowdfundingu na HitHitu je tady zase tady (ostatně časem by stálo za to projít si všechny startovače a jemu podobné a podívat se na komiksové bujení tam). Tentokrát se underground comixový setkává s tím naším undergroundem – ve výsledku řešení vcelku logické: www.hithit.com/cs/project/1205/legendy-o-magorovi-i-komiks-vypravi-cunas-kresli-cingros – Čtenáři můžou znát podobu tohoto komiksu třeba z obnovených a tištěných Voknovin. No dobře, dobře, ale ve výsledku mne trochu děsí to, co praví popiska ke komiksu samotnému: „Rádi bychom vydali první díl Magorových legend a pak další a další. Chceme je vydávat jako Rychlé šípy, na pokračování, alespoň dvakrát ročně (pokud bude Čuňas při smyslech a Cingrošovi nevyschne pero).“ No potěš… a pokud jsi fanoušek, tak i podpoř…
(Michal Jareš)

magor


 

Plány Meandru pro tento rok
Nakladatelství Meander zveřejnilo na své facebookovské stránce ediční plán pro tento rok. Nás konkrétně zajímá Edice Pro Emu, ve které vyjdou další dvě pokračování úspěšného Macanuda (díly 9 a 10), druhý a třetí svazek Holmese, Flašinet od Nicolase de Crécyho a Sugar – Kočičí život Serge Baekena. K Macanudu, konkrétně jeho autorovi Ricardovi Liniersovi, dodáváme obrazový materiál v podobě obálky The New Yorkeru a ultimátních Macanudo ponožek – snad se najde i dovozce. (Martin Přibyl)

NY_Liniers_thumb

macanfusky

2 komentáře u „ZÁPISNÍK: Vaše pravidelná dávka magořin“

Komentáře nejsou povoleny.