AARGH! 15 už je v tiskárně

A15_uvod

UKÁZKY > KomiksFest nedávno oslavil deset let, Crew2 s 50. číslem třináct let a AARGH! právě slaví patnácté výročí své existence. Aktuálně vydané číslo proto bude výjimečné – díky kvalitnějšímu papíru a rozsahu 180 stran přesáhne tloušťka jeho hřbetu 1 centimetr. Navíc zůstane zachována tradiční cena 175 Kč, tudíž se u jubilejního vydání podařilo cenu stlačit pod magickou hranici jedné koruny za stránku.

Hlavním lákadlem AARGH!u 15 bude šedesátistránkový hororový příběh Páteř domu, který napsala a nakreslila Lenka Šimečková jako svou bakalářskou práci na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni. Chybět nebude ani rozhovor s touto autorkou, která se začíná prosazovat také v zahraničí. Domácí scénu budou dále reprezentovat tvůrci všech věkových kategorií – od dvacetileté Zuzany Čupové po čtyřiaosmdesátiletého Václava Kabáta. Znovu se vrátí Fanouš Dana Černého, Ahasver Tomáše Kučerovského projde lodžským ghettem, tajemná kráska Marka Rubce navštíví obdobně tajemný Pfaffenhoff a na čtenáře čekají i kratší příběhy mnoha dalších českých tvůrců.

V publicistické části dojde na rozloučení s nedávno zesnulým Kájou Saudkem, text Čtyři tvůrčí období Jiřího Srba připomene pozapomenutého autora poválečných stripů a ve Skryté tvorbě Jiřího Gruse dostanou zájemci možnost nahlédnout do šuplíků kreslíře právě vydaného alba Drak nikdy nespí.

Zahraniční produkci tentokrát reprezentuje blok věnovaný Bulharsku, dvaadvacetistránkový skorosuperhrdinský komiks La Bete Noire od chorvatsko-srbského dua Darko Macan a Milan Jovanović nebo příběh Papírník Rocha Urbaniaka, ze nějž tento autor dostal Grand prix na Mezinárodním festivalu komiksu v Lodži.

Jako obvykle bude mít nový AARGH! dvě verze obálky, do distribuce vstoupí v půlce ledna.

obálka Marka Rubce
_ObalkaRubec_thumb

obálka Lenky Šimečkové
_ObalkaSimeckova_thumb

Dan Černý: Fanouš – Pekelný advokát
Cerny-Fanous&PekelnyAdvokat_thumb

Darko Macan, Milan Jovanović: La Bete Noire
Macan&Jovanovic-LaBeteNoire_thumb

Lenka Šimečková – Páteř domu
Simeckova-PaterDomu_thumb

Lenka Šimečková – rozhovor
Simeckova-Rozhovor_thumb

skrytá tvorba Jiřího Gruse
SkrytaTvorbaJirihoGruse_thumb

Václav Šlajch: Do země za mostem
Slajch-DoZemeZaMostem_thumb

Sotir Gelev, Penko Gelev: Hlídač Fráňa musí zemřít
SotirGelev&PenkoGelev-HlidacFranaMusiZemrit_thumb

Roch Urbaniak: Papírník
Urbaniak-Papirnik_thumb

5 komentářů u „AARGH! 15 už je v tiskárně“

  1. Obé obálky jsou super! Ta od Marka je ale v něčem opravdu výjimečná! Bravo!

  2. Ten papírník je naprosto nádhernej. Ta Babylonská věž si přímo říká o zarámování.

  3. nechapu, jak to moh Grus ve 12 letech nakreslit. Kompozice, dynamika, anatomie, svetlo… Borec

  4. Neutrino: To je jednoduchý. Nesnaž se pochopit génia. Vtipný je, že ve dvanácti si lajznul Saudkostyl na daleko lepší úrovni než všichni Kájovi epigoni. Jinak to, že je Jirka neobyčejnej borec ukazuje i skutečnost, že suverénně ovládá v podstatě jakýkoli výtvarný médium na špičkový úrovni. Třeba zrovna ty akvarely, kterýma je dělanej Drak, má zmálký na úrovni, ke který se nedostane kdejakej akademik za padesát let každodenní praxe. To samý Nitro … Jak moh tohle udělat temperama? A to už vůbec nemluvím o pérovce, která má Doréovský kvality. Jeho práce opravdu snese srovnání s nejtěžšíma světovejma váhama a některý z nich s přehledem strčí do kapsy. Grus je můj hrdina!

Komentáře nejsou povoleny.