Kouzelný míč od Neprakty si můžete nejen přečíst, ale i vybarvit

mic_uvod

UKÁZKY > Na český trh vstupuje nový hráč – nakladatelství s jasně dešifrovatelným názvem Filip Konečný nám nejen říká, kdo za projektem stojí, ale hlavně že půjde i o perfekcionistickou restaurátorskou činnost. Tentokrát se sice nebude jednat o Káju Saudka, ale o dílo neméně slavné dvojice Neprakta-Švandrlík a jejich fotbalový seriál Kouzelný míč. A nepůjde o limitované série tisků, ale o klasickou knihu určenou pro běžnou knihkupeckou síť.

Komiks samotný sice v době svého vzniku nedosáhl mnoha stran, protože musel být roku 1974 – kdy vycházel v časopise Stadion – přibližně ve své třetině ukončen, to ale vnuklo Filipovi Konečnému nápad udělat knihu jako „kreativní komiks“, kde jsou odkryty všechny vrstvy práce na komiksu a zároveň lze prostudovat míru restaurátorského úsilí. Kromě plnobarevných stran, tak lze v knize ještě najít sekci kresba a skici, kde se může čtenář či jeho ratolesti dosyta výtvarně vyřádit a zkusit si, jaké to je být Nepraktou. Kniha vychází ve formátu 292 x 175 mm jako vázaný paperback o 104 stranách za 349 Kč.

Nakladatelská anotace: Komiks autorů Jiřího Wintera-Neprakty a Miloslava Švandrlíka, dvou velkých postav československého výtvarného umění a literatury, v nevšední – kreativní podobě.

Příběh o lásce k fotbalu, kdy trenér vlastnoručně ušije pro svůj tým “kouzelný” míč z kůže býčka Arnošta, věrného fanouška klubu Rapid Mrckov, “štiky čtvrté třídy”. Ten je odveden na jatka poté, co obrečí další prohru v řadě, protože borci nejsou ochotni trénovat – do páté třídy přeci již padnout nemohou…

Příběh o tom, co vše je člověk ochoten udělat pro slávu svého klubu a také o tom, že nakonec je to stejně vždy jenom o poctivé práci a fotbalové dřině.

Kreativní podoba knihy dává možnost čtenáři nejen přečíst celobarevný příběh a uložit knihu do knihovny, ale vyzkoušet si na vlastní kůži díky černobílé verzi a pracovní skice, jak složitě takový komiks vzniká a co všechno jeho tvorba obnáší.

V humorném příběhu se objeví slavná jména československého i světového fotbalu 70. let minulého století (Josef Masopust, Ivo Viktor, Zdeněk Nehoda, Pelé, Gerd Müller, Helenio Herrera ad.). Rapid Mrckov díky svému Kouzelnému míči změří své síly s pražskými kluby Spartou, Slavií, Duklou, Bohemians a Viktorií Žižkov, do Mrckova je “fotbalovou sekcí” poslán prověřit kvality zázračného týmu také Baník Ostrava.

Kouzelny mic obalka_thumb

Kouzelny mic foto_thumb

Kouzelny mic NEW nahled ukazka-01_thumb

kouzelmic-03ok_thumb

Kouzelny mic NEW nahled ukazka-10_thumb

Kouzelny mic NEW nahled ukazka-11_thumb

kouzelmic-05ok_thumb

kouzelmic-06ok_thumb

Kouzelny mic NEW nahled ukazka-19_thumb

kouzelmic-07ok_thumb

Kouzelny mic NEW nahled ukazka-24_thumb

2 komentáře u „Kouzelný míč od Neprakty si můžete nejen přečíst, ale i vybarvit“

  1. dobrý nápad! neprakta byl borec, jen ještě pořád doufám, že filip konečný vydá další kousky od božského káji i v nesběratelské edici.

Komentáře nejsou povoleny.