CS.KOMIKS 2018

Letos proběhne již čtvrtý ročník výstavy CS.KOMIKS v Galerii Vaňkovka. Slavnostní zahájení 4. ročníku studentské výstavy proběhne v pátek 11. 5. a doprovodný program proběhne v sobotu 19. 5. Čtěte kompletní program níže:

– Slavnostní zahájení se uskuteční v pátek 11. 5. v 16 hodin na pódiu a kromě profesionálů a studentských soutěžících tam budou dva zajímaví hosté – vokální mág EN.DRU a kreslíř Tomáš Kučerovský, který bude živě kreslit na hudební improvizaci.
– Po zahájení, přibližně v 17.30 hodin, bude následovat v malém sále Café Práh beseda s výtvarníky Branko Jelinkem a Jaromírem 99, s účastníky naší soutěže v Angouleme a Tomášem Prokůpkem, který bude mluvit o prezentaci českého komiksu v Japonsku.
– Výstava jako taková potrvá do 27. května.

Druhé komiksové pozvání směřuje na sobotu 19.5., kdy od 10 do cca 17 hodin bude probíhat doprovodný program.
– V 10 hodin budeme začínat soutěžemi s komiksovými postavami a od 10.30 do 12 hodin můžete i vy tvořit příběhy – za pomoci kostky a losů můžete rozhodnut, kudy se budou ubírat krátké příběhy, které budou studentky Ateliéru animace FMK, UTB ve Zlíně kreslit
– Ve 14 hodin bych chtěla upozornit na šéfredaktora ABC Zdeňka Ležáka, který bude mj. hovořit o komiksech v Ábíčku a také o tom, jak se tvoří historický komiks, a možná nás čeká i překvapení z nakladatelství CREW.
– A na závěr od 15 do cca 17 hodin bude kreslířská skupina Hearts of Creation malovat společně velký obraz a současně členové skupiny budou individuálně představovat svoji tvorbu.

P.S. Studentská výstava bude poprvé k vidění také v bratislavském Centralu, a to od 13.6. do 1.7.