Plány BB Artu na druhé pololetí 2009

Zde je várka na druhou polovinu roku, netřeba snad dodávat, že plán dosud není kompletní a může se ještě ledasco přihodit.

bb2_pic.jpg

Abel, Jessica: La Perida
stránka vydavatele

la_perdida.jpg

Abel, Jessica: Life Sucks
ukázka v angličtině

life_sucks.jpg

Bulgakov, Mikhail & Klimowski, Andrzej: The Master and Margarita (Mistr a Markétka)

Berlioz zmizel pod tramvají a po dlážděném náspu seběhl k litinovému nízkému plotu podél Patriarchovy aleje kulatý tmavý předmět. Skutálel se svahem dolů a poskakoval po dlažbě Bronné.
Byla to Berliozova odkrojená hlava.

V grafickém románu Mistr a Markétka, pořízeném podle Bulgakovovy předlohy, sledujeme systematické řádění ďábla Wolanda a jeho suity v Moskvě dvacátých a třicátých let. V chaotickém víru událostí se ocitají zejména dva lidé: Mistr, zlomený kritikou svého románu o Pilátu Pontském, a Markétka, s níž má ďábel vlastní plány. Bulgakovův román, který mohl ve své vlasti vyjít až po pětadvaceti letech, líčí fantastické události s makabrózním humorem, který se neztrácí ani v jeho komiksové adaptaci.

mm.JPG

Forney, Ellen: I Love Led Zeppelin
ukázka v angličtině

ilovelz.jpg

Simmonds, Posy: Gemma Bovery

stránka vydavatele

gemma_bovery.jpg

7 komentářů u „Plány BB Artu na druhé pololetí 2009“

  1. Hmmm, Jessica Abelová a Ellen Forneyová… Hlavně La Perdida je docela fajn. Tak to bude příští rok dost nabito. Jsem zvědav i na další nakladatele.

  2. „Mistr a Markétka “ ? Zvědavost vítězí nad pochybou – na toto se vážně těším moc.(Proboha…Nebudu já nakonec INTOŠ ?!!?!??!!!!…. :—-))

  3. Škoda, že od BBartu nebude žádnej Clowes. Takovej Ghost World by bodnul.

    Na Mistra a Markétku se podívám určitě, ale vážně si nejsem jistej, jak se povede takhle skvělou knihu převést do komiksu. Hmmmm…

  4. Nejvíc se těším na La Perdidu od Abelové, nicméně u jejího Life Sucks si nejsem tak jistý. Do Zeppelinů i Gemmy Bovery půjdu taky, u M&M si počkám na reakce.

  5. Woffce: No právě, to je taky jedna z nejveselejších věcí na lidech typu Stronga: všechny nemaintreamové komiksy označují pojmem „intelektuální“ :)))

Komentáře nejsou povoleny.