Divadelní komiks v divadle: Tylova hlídka

Jaký dopad měl nález Tylova pokladu na českou divadelní scénu? Fakta! Dokumenty! Komiks! Tylův poklad! J. K. osobně! Na vernisáž výstavy divadelního komiksu Lucie Lomové Tylova hlídka si Vás dovolujeme pozvat na středu 18. 3. od 18:03 do A studia Rubín, Malostranská 9, Praha 1. Autorka osobně! Dramata! Divadelní kritici! Živý rozhovor s laureátem Tylovy ceny! (Výstava bude otevřena do 30. 4. 2008.)

Pozvánka na vernisáž výstavy Tylova hlídka (náhled)

Komiksový příběh o třiceti stranách Tylova hlídka vycházel v sezóně 2005/2006 v časopise Svět a divadlo, určeném především divadelníkům. Letos vyšel vcelku v časopise Aargh! č.8. Je to fiktivně dokumentární historie, která začíná zjevením ducha J. K. Tyla jednomu zasloužilému divadelnímu kritikovi; duch ho navede na stopu pokladu zakopaného Tylovou babičkou, a přikáže jej použít k rozkvětu českého divadla.

V A studiu Rubín budou k vidění a použití mj. také komiksové pivní tácky, které s použitím tohoto komiksu vyrobili spřátelení komiksoví milovníci v Polsku. Výstava takto  proběhla i v několika polských barech a kavárnách.