Pozor, pozor! Zítra proběhne demilitarizace zóny

Série DMZ začala vycházet v roce 2005 a patří k pilířům současného Vertiga. Úvodním svazkem Válečná zóna se českým čtenářům představuje nejen scénárista Brian Wood (Demo, Local, Northlanders), ale také jeho vize blíže neurčené budoucnosti. Spojené státy americké prochází druhou občanskou válkou a poslední vlásek, na kterém visí (ne)stabilita země, se jmenuje Manhattan. Dnes mu obyvatelé neřeknou jinak než demilitarizovaná zóna. Do téhle oblasti letí novinářský štáb, aby média poprvé blíže informovala o probíhajícím konfliktu. Po útoku ostřelovačů zůstane v zóně odříznutý mladý fotograf Matthew Roth, který obyvatelům Manhattanu přináší zprávy o útrapách každodenního života v DMZ.
Zatímco u nás zítra vychází první kniha obsahující pět sešitů, za mořem je aktuální číslo #47. Brian Wood prohlásil, že by příběh rád odvyprávěl v šedesáti sešitech.

DMZ: Válečná zóna

DMZ: Válečná zóna ukázka 1 DMZ: Válečná zóna ukázka 2 DMZ: Válečná zóna ukázka 3 DMZ: Válečná zóna ukázka 4

13 komentářů u „Pozor, pozor! Zítra proběhne demilitarizace zóny“

  1. proč obálka vypadá tak dobře a komiks uvnitř tak slabě….ach jo

  2. Nikkarin: Standardní americký model vydávání, netřeba se nad tím nějak pozastavovat. Nemůžeš chtít po autorech, aby vychrlili měsíčně jeden sešit vykreslený v kvalitě obálky.

  3. Lomová: No jo, my jsme se o tom vlastně nedávno bavili:-)
    No kdyby ten komiks vypadal jako kresby z obálky, byl by pro mě přitažlivý….ale takhle teda nůďo

  4. Nikkarin: to víš! Každý nemůže kreslit tak skvěle…

  5. já bych řekl, že je to hrozně nudná kresba, ze které si nic neodneseš….taková šeď…ta na obálce má svoje kouzlo

  6. Záleží přeci, jak kresba sedne k příběhu, jestli ho podporuje. O tom třeba tenhle typ komiksů je.

  7. heh je to sed.. (i ked oproti dennemu odpadu marvelu sa to neda zrovnat) ale na druhej strane ta obalka mi pride trosku na efekt….

  8. Imho jde o technicky dobře zvládnutý mainstream, který lehce překrašuje průměrnou tvorbu tohoto typu. Penciller i inker (pokud to není jedna osoba) jsou na velmi dobré řemeslné úrovni. A to že je obálka trochu atraktivnější než vnitřek?…Hm… Já bych taky chtěl, aby byl Preacher celej malovanej od Fabryho. Buuuáááááááá! (válím se po zemi a kopu nožičkama…)

  9. Nebo mít každej komiks, ke kterýmu dělal cover Tim Bradstreet, stejně kreslenej i uvnitř.

    Co se týká DMZ, tak si taky myslím, že je to dobře odvedený mainstream.
    Nikkarin: Ty nejseš na americkej mainstream, tak co to vůbec řešíš? :-D

  10. inak v pripade preachera je dobre ze to nieje cele malovane fabrym…prislo by mi to tazkopadne k tej story…

  11. Ja by som radšej uvítal Fabryho v plnej sile ako Dillonove pokusy o tretí rozmer. To je dôvod, prečo Preachera nečítam…Obrázky z Válečnej zóny mi pripadajú dosť dobré, akčné a rozhodne nie šedivé. Radím každému nakresliť si zopár takých obrázkov

Komentáře nejsou povoleny.