Casanova si může připít na třetí paralelní jízdu

Casanova

Během letošního roku si Matt Fraction (*1975) najde čas také na třetí sezónu surreálné řady Casanova. Hlavní hrdina Casanova „Cass“ Quinn je dvojí agent s vizáží mladého Micka Jaggera. Působí v celosvětové špionážní organizaci, které velí jeho otec, a zároveň nedobrovolně dělá pro uhlávního nepřítele, zabandážovaného zlosyna Newmana Xena. Do toho se pohybuje mezi paralelními vesmíry, mění pohlaví, potkává svoje alternativní verze, mlátí mimozešťany skrz hlavy, musí svrhnout vládce ostrova sexu a dělá spoustu šílených věcí, které ho řadí do žánru spy-fi.

První řadu Luxuria kreslili v roce 2006 bratři Gabriel Bá a Fábio Moon (celá se odehrává v zeleném tónu), druhou pojmenovanou Gula dělal Moon sólo (ta je pro změnu modrá). Na třetí budou sourozenci opět spolupracovat.

Fraction, vlastním jménem Fritchman, by chtěl prostřednictvím nakladatelství Image vytvořit celkem sedm sezón, přičemž každá dostane latinské jméno podle smrtelného hříchu. Po Smilstvu (Luxuria) a Obžerství (Gula) bude následovat Lakomství (Avaritia).

Casanova Casanova Casanova