Disney oslavil Silvestra po svém. Definitivně koupil Marvel za čtyři miliardy dolarů

Disney/Marvel logo

Už je to uděláno, už je to hotovo. Marvelu narostou velké uši a zámky v zábavních parcích Disney budou mít v koutech o něco víc pavučin. Akcionáři Marvelu odsouhlasili obchod, po kterém už Spider-Man či X-Meni nebudou bydlet v samostatné haciendě, ale přestěhují se do řadovek. Nutno podotknout, že se jedná o exkluzivní prostory a jejich sousedy budou například Úžasňákovi, Auta, WALL-E, Nemo a další postavičky od studia Pixar, které se s Disneym spojilo už v roce 2006. Za „krále animace“ Disney zaplatil 7,4 miliardy dolarů, komiksový „dům nápadů“ odkoupí za 4 miliardy.

Na první pohled to možná vypadá hrozivě, nabízí se bizarní crossovery Hulk vs. Goofy, Rampa McKvák feat. Wolverine. Případně dokonce zasahování Disneyho do samotných komiksů, pokud by nevyhovovaly malým čtenářům. Rozloučili bychom se tak pravděpodobně s nezávislou odnoží Icon, která vydává drsnější příběhy od Millara (Kick-Ass, připravaná minisérie Nemesis), Brubakera (Criminal, Incognito) nebo třetí řadu Powers (Bendis/Oeming). Z hlavního proudu by vymizelo už tak málo dospělějších témat. Ale to je hodně nadsazená, až apokalyptická teorie. Podobné vymýšleli fanoušci v srpnu, když zpráva o prodeji Marvelu přišla jako Thor z čistého nebe.

Ve skutečnosti nejspíš půjde pouze o finance, distribuci a další byrokratické otázky, které tvorbu party kolem šéfredaktora Quesady a šéfpsavce Bendise nijak neovlivní. Neměly by výrazněji zasáhnout ani do filmových adaptací, pokud budeme vycházet ze situace u konkurenčního DC. To vlastní mediální konglomerát Time Warner, vlastník filmového a televizního studia Warner Bros (Animáci, Bugs Bunny). Přitom se Temný rytíř nebo Strážci rozhodně nepodbízeli mladým divákům. A i když DC vydává licencované komiksy s Looney Tunes, v jiných titulech nenarostl počet padajících kovadlin a záporáci nepřešli na dynamit od výrobce Acme.

4 komentáře u „Disney oslavil Silvestra po svém. Definitivně koupil Marvel za čtyři miliardy dolarů“

  1. Já bych rád nějaký příběh Punishera z MAXu v podání animáku od Pixaru. To by šlo, né?

  2. Dobre jim tak, stejne z Marvelu za posledni dobu nevylezlo nic, co by stalo za to.

  3. …celkove mi u nas chybi kvalitni komiksy.Kazdy kdo videl ty opravdu stare musi uznat,ze s tim co je dnes se to neda srovnat….ms

  4. Ano, ty opravdu staré jsou až na pár drobných výjimek opravdu staré :)

Komentáře nejsou povoleny.