Na státní objednávku vznikal Captain America i stripy s Peanuts

Captain America Goes to War Against Drugs

Digitální knihovna Lincolnovy univerzity shromáždila v minulém roce na 180 vzdělávacích či jinak „veřejně prospěšných“ (místy snad i propagandistických, každý nechť volí dle vlastního světonázoru) komiksů, které si v průběhu více než šedesáti let objednávaly nejrůznější vládní složky (převážně v) USA. Nechybějí předvídatelná témata jako drogy (Captain America Goes to War Against Drugs se scénářem Petera Davida) nebo alkohol za volantem (Drinking and Driving), dojde ale i na problematiky méně očekávatelné: Superman Deadly Legacy varuje před nášlapnými minami v Bosně a Hercegovině a Komrad Ivan všem radostně představí zbraňové systémy armád Varšavské smlouvy.

Fascinující soubor kuriozit, trochu zábavných, trochu i po letech provokujících, je volně k dispozici na této adrese. Mezi autory nechybějí ani největší jména komiksového stripu: zajděte se tedy podívat, jak vypadá takové vzdělávání na objednávku v podání Al Cappa (Li’l Abner Joins the Navy!), Walta Kellyho (Pogo: Welcome to the Beginning), Hanka Ketchama (Dennis the Menace Takes a Poke at Poison) či samotného tvůrce Peanuts Charlese M. Schulze (Security is an Eye Patch).

1 komentář u „Na státní objednávku vznikal Captain America i stripy s Peanuts“

  1. Vďaka za článok. Kedysi som písal seminárnu prácu o politike a komiksoch a spomenul som tak Superman Deadly Legacy. No nikdy sa mi nepodarilo tento komiks získať. Na danej linke sa dá stiahnuť. Ešte raz vďaka.

Komentáře nejsou povoleny.