Další český průlom do frankofonního komiksu

Docteur Babilla

Na počátku března vydá belgické nakladatelství Joker editions komiksové album Docteur Babilla, pod nímž je jako scénárista a kreslíř podepsán Filip Škoda. Barevná publikace má tradiční evropský rozsah 46 stran a je sestavena ze stripů, které si zde odbývají premiéru. Hlavním hrdinou je doktor Babilla, kterého jeho pacienti především štvou. Jemu sekunduje postarší zdravotní sestra Alžběta, snaživá, leč značně neschopná, a dlouhá řada pacientů – každý má pro sebe jednu stranu se čtyřmi stripy.

Filip Škoda se na české komiksové a především stripové scéně pohybuje už roky, aktuálně připravuje strip Get Busy pro Respekt nebo Můj táta a já pro Hospodářské noviny. Své prosazení se v zahraničí autor komentuje: „Hotové album ve francouzštině jsem standardním způsobem poslal asi do patnácti evropských vydavatelských domů (Dupuis, Glénat, Castermann, Bamboo…) a zájem měli v Joker editions.“

Docteur Babilla Docteur Babilla Docteur Babilla

4 komentáře u „Další český průlom do frankofonního komiksu“

  1. Get Busy v Respektu je slabota, tohle ale, aspoň podle ukázek, vypadá lépe. Možná to je i tou barvou…

  2. Doporučuju ke zkouknutí strip Můj táta a já z přílohy Hospodářských novin – ten je vydařený kresebně i scénáristicky

  3. Mně se teda celkem zamlouvá i to Get Busy, i když samozřejmě ne vždy 100%. Tohle je opravdu zajímavá novinka.

  4. Tohle je poslední strip od F.Škody do Respektu (Get Busy) a myslim že může posloužit jako pěíklad, jak po scénáristický i výtvarný stránce vypadá většina z této série. DB mi po výtvarný i scénáristický (co my má chabá schopnost porozumět francouskému textu dovolí ) stránce zdařilejší.
    http://respekt.ihned.cz/c1-40746040-get-busy

Komentáře nejsou povoleny.