V Simpsonech už bylo všechno. Předpověděli i Watchmánky?

Rorschacha ze Strážců, ilustrace Mikea Mayhewa pro časopis Wizard

Milhouse: Pane Moore, podepsal byste mi dývko s Watchmánkama, prosím? Kterého Watchmánka máte nejradši?
Alan Moore: Vidíš, co ty prokleté korporace dělají?! Ukradnou ti nápady a úplně je vycucají! Vysají tě jako pijavice, dokud z tvých kostí nedostanou poslední kapku morku!
Art Spiegelman: Hele, čajíčkáři, zklidni hormon.

(Ze seriálu Simpsonovi, díl Husband and Knives/Manželé a podnikatelky)

Důvěryhodný zdroj, jmenovitě redaktor Rich Johnston z Comic Book Resources a Bleeding Cool, přišel se zajímavou informací. Šéf DC Comics Dan Didio prý plánuje pokračování, předkračování i vykračování (z) nedotknutelného komiksu Watchmen/Strážci.

Jeho scenárista Alan Moore už si s využíváním a zneužíváním svého jména užil dost. Dal ruce pryč od veškerých filmových adaptací, nechal se vyškrtnout z titulků a od DC přešel k menšímu nakladatelství Top Shelf. Vyšly v něm Ztracené dívky, úvodní část třetí série Ligy výjimečných i první číslo fanzinu Dodgem Logic.

Moore se ke Strážcům určitě nevrátí, to dřív začne navrhovat dupačky s obrázkem Rorschacha. A pravděpodobně si nevděčnou roli nelajsne přijmout ani jejich druhý otec, výtvarník Dave Gibbons.

Pokud by vážně měly vzniknout nové komiksy s Minutemany, kdo by je podle vás měl vytvořit? Je to dobrý nápad nebo svatokrádež?

Gabriele Dell´Otto namaloval Minutemany podle Gibbonsovy skicy pro italskou publikaci, kterou vydalo nakladatelství Lavieri k dvacátému výročí Strážců Milhouse si přišel podepsat dývko s Watchmánky

4 komentáře u „V Simpsonech už bylo všechno. Předpověděli i Watchmánky?“

Komentáře nejsou povoleny.