Z postav od DC budou nuly… a jedničky

DC Universe Online, Bizarro wallpaper

V letošním roce začne onlineová hra DC Universe Online zasazená do světa, kde poletuje Batman, Superman a jejich kolegové. Hráč si na začátku vytvoří vlastní postavu a vybere si, jestli bude rozdávat rány ve jménu dobra nebo páchat zlo ve městech, jako je Metropolis nebo Gotham. Objeví se i jiné známé lokace, například Arkhamův ústav. Nováček pak může podle zvolené strany hodit řeč s Bažináčem, hodit autobus po Jokerovi nebo taky může potkat někoho úplně jiného. Počet komiksových hrdinů/padouchů převyšuje stovku a dále poroste s expanzemi čili datadisky.

Na výrobě DC Universe Online se výrazně podílí hvězdný kreslíř Jim Lee, počítačové modely vznikly podle jeho kreseb, které český čtenář mohl vidět třeba v příběhu Batman: Ticho. Do scénáře zase přispěli Geoff Johns nebo Marv Wolfman. Hru navíc doplní sešitová série DC Universe: Legends, která bude vycházet týdně po dobu jednoho roku, aby hardcore hráči věnovali nakladatelství pár dolarů navíc. Stejně často v minulých letech běžěly řady 52 a Countdown.

Komiksovou MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) vyvíjí Sony Online Entertainment pro konzoli Playstation 3 a počítače. Konkurenční Microsoft pracoval na hře Marvel Universe Online pro svůj Xbox 360, ale v roce 2008 oznámil předčasný konec projektu.

DC Universe Online DC Universe Online DC Universe Online