Tohle A neznamená Francie. Čtyřlístek bude na poštovních známkách

Známka s Fifinkou vychází 28. dubna

Zatímco ve světě se běžně vydávají známky s komiksovými postavami (naposledy jsme psali o sérii stripů), Česká republika má ještě co dohánět. Vymírajícím filatelistům se však vyplatí, aby ještě alespoň letos nepřestali používat žábry nebo cokoli jiného, z čeho získávají sliz na lepení známek. Česká pošta („Dnes podáte, zítra ztratíme“) jim totiž 28. dubna splní jeden – jak se tak mezi olizujícími sběrateli říká – vlhký sen. V samolepícím sešitu se známkami se objeví Fifinka ze Čtyřlístku a postupně ji budou následovat i její tři slavní kolegové (Dařbuján, Pandrhola a na posledního si nevzpomenu).

Vůbec poprvé se na českých známkách označí nominální hodnota písmenkem. A v pravém horním rohu odpovídá běžnému vnitrostátnímu psaní za 10 korun. Můžete se jimi klidně zásobovat a po zdražení poštovného na tom ještě vyděláte.

Jako druhý se na obrázku od Jaroslava Němečka ukáže Myšpulín, a to v předvánočním čase 1. prosince. V květnu Česká pošta vydá také speciální známky s litografiemi Alfonse Muchy – Zvěrokruhem a Gismondou.

Další filatelistické informace získáte zde.

1 komentář u „Tohle A neznamená Francie. Čtyřlístek bude na poštovních známkách“

Komentáře nejsou povoleny.