Thorgal uspěl, brzy vyjde album Vládce hor

Thorgal: Tanatlokovy oči je další album "jihoamerické série", která nakonec také vyjde česky

Fanoušci fantasy řady Thorgal ani nemusí jezdit do zábavního parku, aby cítili vzrušení z jízdy na horské dráze. Čeští nakladatelé jim v uplynulých letech připravili několik strmých sešupů a vývrtek. Ta poslední jim zase udělá radost – vypadá to, že Thorgal bude vycházet pravidelně. Více informací přinesl laskavý překladatel Richard Podaný, takže jemu vděčíte za zlepšení nálady hned zkraje pracovního týdne:

Vrtošiví marketingoví bohové z Asgardu asi jsou konečně Thorgalovi nakloněni, protože prodejní výsledky jsou slušné a Albatros hodlá ve vydávání série pokračovat. Další rozpis by měl vypadat následovně.

– Album Vládce hor (Le Maitre des Montagnes) je už po poslední korektuře a v dohledné době vyjde.

– Po něm nejprve přijdou další samostatné příběhy, totiž Vlčice (Louve), Strážkyně klíčů (La Gardienne des clés) a nejspíše i Sluneční meč (L’épée-soleil).

– Načež nastane toužebně očekávaný skok zpět a doděláme před časem nakousnutou „jihoamerickou sérii“, tedy:

Tanatlokovy oči (Les Yeux de Tanatloc)
Město ztraceného boha (La Cité du dieu perdu)
Mezi zemí a světlem (Entre terre et lumiere)

Pak se uvidí, jestli se odvážíme i těch paleoThorgalů z úplného začátku série, a i kdyby ne, poté se bude pokračovat od Neviditelné pevnosti dál.

Kdo si chce podrobněji urovnat v hlavě řazení celého cyklu včetně těch dílů, které už česky vyšly, nechť nahlédne na http://en.wikipedia.org/wiki/Thorgal#Albums.

5 komentářů u „Thorgal uspěl, brzy vyjde album Vládce hor“

  1. Super. Síce tunajšie vody európskym sériám dvakrát neprajú, ale Thorgal by si konečne zaslúžil vydanie. A komplet. Držím palce. 

  2. Vuuuáááuuuvvv, no konečně!!! Thorgal jest skvostem komiksů…

Komentáře nejsou povoleny.