Filmové bubliny: Nový film Christophera Nolana má komiksový počátek

Komiksový prolog k filmu Počátek

Zvukaři Thora budou mít spoustu práce, aby odstranili symfonii gumy a umělé hmoty. Kostýmem a novými fotkami se pochlubil také Green Lantern. Hulkovi v Avengers zůstanou svaly, ale změní obličej. Captain America bude 3D. Runaways se rozběhnou v lednu. Živí mrtví lákají na Comic-Con. Plakáty k adaptaci thrilleru Red odkazují k původním obálkám. Priest poslal první pohledy. Ghost Rider se zapotí, budou na něj hned dva režiséři. Mutanti z X-Men: First Class získali prvotřídního záporáka. Inception neboli Počátek předchází komiksový prequel, který si můžete volně přečíst na internetu.

The Avengers
Ed Norton už v očekávané týmovce nezezelená, nedohodl se s Marvelem na prodloužení smlouvy. Hulk se přesto ve filmu objeví. První spekulace se nemůžou rozhodnout, jestli roli Bruce Bannera vezme Joaquin Phoenix nebo Mark Ruffalo.

Captain America: The First Avenger
Bude ve 3D. Film čeká konverze z klasického materiálu. Johnstonovi totiž připadalo natáčení se 3D kamerou příliš obtížné…

Ghost Rider 2
Nicolas Cage se může těšit na adrenalinové natáčení, druhý příběh (anti)hrdiny zapáleného pro věc natočí Mark Neveldine a Brian Taylor, kteří popoháněli Jasona Stathama ve dvou filmech Zastav a nepřežiješ.

Green Lantern
Premiéra obleku proběhla na obálce magazínu Entertainment Weekly. Kostýmy Green Lanterna i Thora ale pořádně prověří až první záběry přímo z filmu. Uvnitř nového čísla jsou i další fotografie.

Počátek
Christopher Nolan ukutil po Temném rytíři nový trhák (doufejme), jehož prequel už stačil vyjít jako motion komiks výtvarně líznutý asijským stylem anime seriálů a mangy. Prohlédnout si ho můžete (na vlastní nebezpečí spoilerů) tady.

Priest
Pět fotek nabízí první pohled na 3D adaptaci manhwy.

Red
Adaptace se od předlohy odkloní ke komice, ale úprava plakátů přímo vychází z původních obálek.

Runaways
O pár generací mladší tým, než jsou Avengers, se dá dohromady v lednu. Série se odehrává v Los Angeles a okolí, kde také bude štáb režiséra Petera Solletta natáčet.

Thor
První společný obrázek hodného Thora, zlého Lokiho a ošklivého Odina přišel společně se zprávou, že film bude ve 3D. Režisér Kenneth Branagh s módní technologií nepočítal, i severský bůh tak pozná kouzla (nebo spíš černou magii) konverze. Kéž by se na plátně potkal Odin a Nick Fury, hezky by se doplňovali… Na ještě novější fotce to furt trochu vypadá, že tvůrci kostýmů sice tvořili Asgard, ale počítali se spin-offem Hvězdné brány.

X-Men: First Class
Mladí mutanti se poperou s Kevinem Baconem, který ztvární zatím neznámého záporáka. Dvaapadesátiletý herec se tak konečně dočkal role v čistokrevném blockbusteru. Jestli mají adaptace marvelovských komiksů na něco štěstí, tak je to výborný casting padouchů. Bacon hodně připomíná obsazení Willema Defoea ve Spider-Manovi. Představitele už mají i Beast (Nicholas Hoult z módního Single Mana), Mystique (Jennifer Lawrencová prý zazářila ve Winter´s Bone přímo oscarově) a Banshee (Caleb Landry Jones z… toho nikdo nezná).

Walking Dead/Živí mrtví
Teaser poster určený pro blížící se Comic-Con v San Diegu, během kterého můžeme čekat erupce žhavých novinek. První obrázek nastoupené jednotky dokazuje, že se Darabontův tým seznámil minimálně s obálkami a promo materiály k předloze.