Ve Francii vydávají XIII od začátku. Jako přílohu celostátních novin

XIII

S okurkovou sezónou, během níž obvykle klesá prodejnost novin a časopisů, se francouzské deníky často vyrovnávají pomocí komiksů. Nezřídka si tak čtenáři mohou během letních měsíců přečíst na stránkách své oblíbené tiskoviny zajímavý (a navíc barevný) komiksový příběh.

Pravicový deník Le Figaro (nejstarší noviny v zemi a jedny z nejčtenějších) se však letos odhodlal ke skutečně gigantické akci: od 1. července letošního roku přikládá každý čtvrtek ke každému exempláři svých novin jedno velkoformátové album oblíbené série XIII. Postupně tak v chronologickém pořadí vyjdou všechny díly Třináctky a po nich navíc (4. a 11. listopadu) první dvě epizody navazující série XIII Mystery. Čtenáři si budou ovšem muset připlatit, první díl se prodával za akční cenu 4,90 €, další epizody již stojí 8,90 €.

Třinácté, 112ti stránkové album základní série, které vyšlo roku 1999 pod názvem The XIII Mystery – l’Enquête, redakce Figara do své nabídky nezařadila. Místo něj je každé album rozšířeno o 8 informativních stran, které přinášejí zajímavosti a podrobnosti všeho druhu o četných vedlejších postavách. Ani informace ze třináctého alba tedy nezůstanou v utajení.

Le Figaro spustil také web věnovaný novinové edici XIII.

3 komentáře u „Ve Francii vydávají XIII od začátku. Jako přílohu celostátních novin“

  1. Jen droboulinká opravička: poslední dva díly nevyjdou 4. a 10. listopadu, ale 4. a 11. listopadu. Francouzi dokážou ledaco, ale mít jeden čtvrtek čtvrtého a další hned desátého, to by myslím i na ně bylo moc :-)

Komentáře nejsou povoleny.