Miller dokončuje Svatý teror, vyjde příští rok ve formátu Třístovky

Ilustrační obrázek, obálka edice Absolute Dark Knight

Na Batmana je to moc extrémní, vysvětluje Frank Miller, proč přeobsadil komiks, o jehož přípravách mluví od roku 2006. Temný rytíř se měl krvavě mstít Al-Káidě za teroristické útoky, nakonec jeho jméno z titulu zmizí. Grafický román Holy Terror vyjde příští rok u dosud neznámého nakladatelství.

Millerův nový hlavní hrdina Mr. Fixer prošel výcvikem speciálních jednotek a stejně jako Bruce Wayne nemá žádné superschopnosti. I tak sám vydá za celý batalion a v průběhu příběhu se prostřílí (nebo jinak prozabíjí) stovkou nepřátel. „S Batmanem jsem už zašel tak daleko, jak je to možné,“ řekl slavný tvůrce v rozhovoru pro komiksový blog publikovaný pod hlavičkou Los Angeles Times. Kdyby ještě přitlačil, už by to nebyl Batman. Jeho moudrá slova by jistě podepsal leckterý čtenář rozpačitě přijaté série All-Star Batman & Robin the Boy Wonder, která připomíná superhrdinskou karikaturu Sin City.

Třiapadesátiletý autor známý jedinečným vizuálním stylem předpokládá, že svou reakci na události z 11. září 2001 dokončí do měsíce. Kniha by podle jeho představ měla mít široký formát jako sebraná Třístovka, jejíž pokračování také vyjde v roce 2011.

Dále čtěte: Xerxes se vrací

7 komentářů u „Miller dokončuje Svatý teror, vyjde příští rok ve formátu Třístovky“

  1. Trochu mě to děsí. Už vidím jak ten Mr. Fixer škrtí ve finále Usamu holejma rukama a všichni teroristi budou do morku zlí a fousatí.

  2. Bude to určitě velmi zdařilá komiksová propagandistická masáž.Snad to u nás nikdo nevydá.

  3. Tak myslím, že bez toho bych se klidně obešel. Jak bez Mr. Fixera, tak bez pokračování 300.

  4. Vidět americké teroristy jak vraždí islámské bojovníky a civilní obyvatele
    Afghánistánu -toho je plná televize,tento komiks určitě nekoupím!

  5. Zapomněl jsi na Izraelské teroristy,jejich snipeři střílejí Palestinské děti a pak se s tím ještě neváhají pochlubit…Jinak mediální masáž je přítomná úplně všude,hlavně tv a noviny se bez ní neobejdou v dnešní době.

Komentáře nejsou povoleny.