Podivíni se do Marvelu vrátí na podzim, někteří už obnažují svoje hrdiny

Loňská antologie Strange Tales nabídla originální pohledy na (super)hrdiny Marvelu. A skutečně obsáhla všechny významy slova strange. Přes několik nepochopitelných úletů a do sebe zahleděných podivností se přehnaly neobvyklé, překvapující a především legrační příspěvky, které okolní vatu vyvážily. Nezklamali autoři jako Jason, Dash Shaw, Stan Sakai, Jeffrey Brown, Paul Pope nebo Matt Kindt.

Navázat se na ně pokusí říjnové pokračování, o jehož sestavě jsme psali během Comic-Conu. Nově příchozí „podivíni“ teď promluvili o svých plánech. Farel Dalrymple (Omega the Unknown, Pop Gun War), v jehož tvorbě hrají důležitou roli architektura a atmosféra města, předvedl na blogu fantastické ukázky ze Spider-Mana, na kterého se problémy řítí doslova ze všech stran a on mezi nimi jen tak tak poletuje. A občas taky může vyletět z kůže.

Autoři Strange Tales si obvykle vybírají témata nebo postavy, k nimž mají nějaký speciální vztah. Rafael Grampá (5, Mesmo Delivery) měl v dětství nejraději Wolverina a proto využil nabídku Marvelu k tomu, aby nazlobenému mutantovi pořádně nabrousil drápy. První obrázek vyvěsil na svůj blog už v květnu, ale dosud nemohl prozradit, k čemu se váže. Grampá je neuvěřitelně talentovaný kreslíř s hyperdetailní linkou, ale prý by chtěl předvést i scénáristické schopnosti, než mu Dark Horse vydá postapokalyptickou sérii Furry Waters.

Jedním z prvních komiksů, které přečetl Gene Luen Yang (Američan čínského původu), byl sešit Marvel Team-Up #131. Kromě Spider-Mana v něm vystupovala absurdní postavička jménem Frog-Man. Níže si můžete prohlédnout, jak bude vypadat v Yangově podání.