Je tu soutěž pro študované tvůrce, dva vyrazí do Angoulême

V krátkém sledu přinášíme info o další soutěži pro komiksomilné výtvarníky. Po profesionálním tabletu si můžou vysloužit i výlet na Mezinárodní komiksový festival v Angoulême (web).

Podívají se tam dva nejnadanější účastníci soutěže CZ.KOMIKS.11, která je určena pro studenty vysokých uměleckých škol, vyšších odborných škol s výtvarným zaměřením a středních odborných škol s výtvarným zaměřením.

Stačí vytvořit komiks do rozsahu čtyř stran. Formě, žánru a výtvarným technikám se meze nekladou. Práce bude posuzovat šestičlenná porota, v níž usedne například Lucie Lomová, Tomáš Prokůpek, Ondřej Müller nebo Adolf Lachman (jeho plakát pro zahraniční distribuci filmu Kuky se vrací vidíte výše).

Soutěž si klade sympatický cíl: „Zmapovat českou scénu komiksových tvůrců z řad studentů, konfrontovat jejich práce a podpořit mladé autory v dalším rozvoji.“ Snad bude mít porota těžké rozhodování kvůli množství skvělých příspěvků.

Všechny potřebné informace, podmínky a kontakty najdete po kliku. Takže neseďte doma na zadku. Koukejte sedět doma na zadku a tvořit.

15 komentářů u „Je tu soutěž pro študované tvůrce, dva vyrazí do Angoulême“

  1. Champions League taky nehraje Slavoj Houslice:) Tak asi proto…

  2. Soutěž chápu jako snahu podpořit tvorbu komiksu na výtvarných školách, diskriminaci bych v tom opravdu neviděl…

  3. Pokud je soutěž pro studenty českých škol, pak se může dle mého přihlásit kdokoli, kdo v české škole studuje. Tedy i Ind, Vitnamec, Slovinec či Afghánec.

  4. Vietnamec, pardon… (nejednalo se o rasově motivovaný čin:)

  5. takze do komiksu uz vstoupilo elitarstvi v podobe toho, ze dobrej tvurce musi mit na to skolu… takze to speje do stejny diry jako umeni v rukou lidi z AVU apod = uzavrena sekta debilku, co se budou poplacavat po ramenou…

    proc by nemoh delat skvely komixy clovek, co studuje hnojarnu?

    jasne ze moh, ale tak nejak se s nim do budoucna nepocita

  6. jasne: Ber to spíše jako podporu tvorby komiksů u lidí, co je nedělají, ale mají na to. Nevidím v tom snahu tvořit elity, ale spíše oslovit pro komiks mladé výtvarníky.

  7. Hm, tak už se zase vrací klasické štkaní ublížených, kteří se ohrazují proti spiknutí „těch nahoře“.
    „Nějak se s ním do budoucna nepočítá“, „Elitářství vstoupilo do komiksu“ – co je to za absurdní výroky? To je jako nějaké pravidlo, že když si kdokoli vyhlásí soutěž, musí ji nutně otevřít pro všechny? Ze zadání je naprosto očividné, že organizátor soutěže se pouze snaží získat pro komiks další studenty výtvarného umění. Na tom není nic špatného.
    Jinak označení nejlepší české výtvarné školy za uzavřenou sektu debílků o autorovi příspěvku dost napoví.

  8. Každá takáto aktivita by mala mať jasne dané kritériá. Aj keď pochybujem, že by výrazne ovplyvnila výtvarníkov, aby sa tomuto žánru viac venovali, pokiaľ im to nie je blízke. Vždy ma potešia takéto akcie a dúfam, že výsledky bude môcť vidieť i širšia verejnosť…

  9. Třeba to bude fungovat i opačně, děti, co mají rády komiks, se začnou hlásit na výtvarné školy:) I když k tomu, aby se např. Kája Saudek stal legendou, žádnou školu nepotřeboval, jen svou píli a talent… Zdeňka Buriana také Švabinský po dvou letech na AVU vyrazil… Škola je fajn, ale není bezpodmínečně potřeba, když dělá člověk na 100% to, co má rád a co umí…

  10. ja rozumim tomu, ze si kazdy muze vyhlasovat soutez jakou chce, stejne tak muzu vyhlasit soutez, kde zakazu ucast studentum vytvarnych skol…

    ja to nebyl, kdo oznacil studenty vytvarnych skol za ligu mistru

Komentáře nejsou povoleny.