V češtině vyšel první a poslední Tintin, kompletní sérii čeká křest

Tintin a Alf-art

Tři sta třiatřicet střílen, celý Tintin už vyšel česky! Albatros vydal alba Tintin v zemi Sovětů a Tintin a Alf-art, čímž zkompletoval Hergého sérii čítající 24 alb.

Oba kousky jsou tak trochu učebnicemi komiksu – Tintin v zemi Sovětů je vůbec první Tintinova epizoda z roku 1929, je černobílá a nebojácný reportér si ještě není příliš podobný.

Tintin a Alf-art měl být naopak posledním příběhem řady, ale Hergé jej nestačil dokončit před svou smrtí v roce 1983. Publikaci obsahující scénář a různé fáze tvůrčího procesu vydalo francouzské nakladatelství Casterman v roce 1986.

Kompletní Tintin si zaslouží oslavu. Programový ředitel Albatrosu Ondřej Müller jej proto pokřtí 24. října v pražském obchodě Comics Point v Anglické ulici. Zároveň prozradí, co Albatros chystá po Tintinovi. Začíná se v 16:00.

Následuje galerie: Ukázky z prvního a poslední alba.

5 komentářů u „V češtině vyšel první a poslední Tintin, kompletní sérii čeká křest“

  1. nevysiel titin v zemi sovetu aj kolorovany?, mal som moznost vidiet nejake casti a aj kresba bola podstatne detailnejsia
    myslim francuzsku verziu

  2. Mohl by někdo, kdo byl na tom setkání v comicspointu poreferovat zda pan Muller hovořil o komiksových plánech Albatrosu v příštím roce ? Díky

Komentáře nejsou povoleny.